Korneliussen modtager tre-årigt skrivelegat fra kunstfond

Forfatter Niviaq Korneliussen har fået Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat på 855.000 kroner.
Niviaq Korneliussen har netop modtaget Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat på 855.000 kroner Foto © : KNR / Malik Brøns
20. april 2021 12:59

Det kommer i den grad som en overraskelse for forfatter Niviaq Korneliussen, at hun er modtager af Statens Kunstfonds arbejdslegat. Et legat, der lyder på i alt 855.000 kroner fordelt på tre år. 

- Jeg havde slet ikke forventet at få det tre-årige arbejdslegat, så det betyder rigtig meget for mig, siger Niviaq Korneliussen, der har skrevet romanerne Blosmterdalen og Homo Sapienne.

LÆS OGSÅ Korneliussen: Jeg har et ansvar for at give en stemme til dem, der ikke bliver lyttet til 

- Det betyder så meget for mit arbejde, at jeg kan få rum og økonomien til at tænke grundigt over, hvad det er, jeg gerne vil skrive, og at jeg har tid til at tænke lidt frem og tilbage og skrive noget, jeg er 100 procent tilfreds med, uddyber hun.

Stærk og vigtig stemme

I alt har seks forfattere modtaget Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat på hver 855.000 kroner. Legatudvalget for Litteratur begrunder blandt andet valget af Niviaq Korneliussen med ordene:

- Niviaq Korneliussen har i løbet af få år vist, at hun er en stærk og vigtig stemme i såvel den danske og grønlandske som i verdens litteratur. Hun forærer netop sine læsere nye måder at betragte verden på – ved siden af, på kanten af eller ud over de normer, kategorier og grænser, som almindeligvis gøres gældende, skriver udvalget.

Statens Kunstfonds legatudvalg for litteratur:


Tildeler legater og stipendier til skabende kunstnere inden for litteraturområdet.

 

Støtten gives på baggrund af ansøgerens samlede kunstneriske virke.

 

Det tre-årige arbejdslegat er i alt på 855.000 kr.

 

Kilde: Statens Kunstfond

I gang med nyt bogprojekt

Og forfatten selv er allerede i gang med et nyt projekt. Et projekt, hun begyndte på efter hun sidste år udgav sin seneste roman, Blomsterdalen.

- Jeg har også fået et arbejdslegat fra Grønlands Selvstyre, så jeg er startet, og jeg er i gang, men nu kan jeg lige trække vejret lidt og så måske ikke bare have så travlt med at skrive for overlevelsens skyld.

- Nu kan jeg virkelig tænke på hver eneste sætning, jeg skal skrive og hvert enkelt ord, jeg skal skrive, så det betyder rigtig meget, siger Niviaq Korneliussen.

LÆS OGSÅ Niviaq Korneliussen er nomineret til prestigefyldt nordisk litteraturpris

Forfatteren er i øvrigt nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris for sin roman, Blosmterdalen.