KNR's direktør Karl-Henrik Simonsen forlader posten

Efter syv år som direktør stopper Karl-Henrik Simonsen i KNR. Han vurderer, at det er en velfungerende virksomhed med god økonomi, han forlader.
Karl-Henrik Simonsen tiltrådte som direktør for landets public service station i april 2016. Foto © : KNR
22. februar 2023 16:12

Direktøren for KNR Karl-Henrik Simonsen forlader KNR efter syv år i direktørsædet.

Det sker den 31. august, hvor han flytter til Danmark, hvor hans familie bor.

- Min familie og jeg besluttede allerede sidste år, at nu er det nu. Og jeg havde lovet min hustru, at når hun engang ville hjem, så skulle jeg nok følge med, siger Karl-Henrik Simonsen og fortsætter:

- Tiden er kommet nu. Jeg har alderen til at skulle til at gå på pension, så derfor synes jeg også at i forbindelse med, at der kommer ny bestyrelse, så er det også den nye bestyrelses opgave at drive KNR videre.

En velfungerende virksomhed

Karl-Henrik Simonsen tiltrådte som direktør for landets public service station i april 2016.

Dengang var KNR, ifølge Karl-Henrik Simonsen, en turbulent virksomhed med flere direktørskift over en kort periode og dårlig økonomi.

Men på spørgsmålet om, hvad det er for et KNR, han forlader nu, svarer han:

- Vi har lavet mange ændringer både på sendefladen, på teknikken, men også på ledelsesdelen. KNR er i dag en velfungerende virksomhed med en god økonomi. På ledelsesplan har vi masser af udvikling fortsat, men vi kan også se på vores tilfredshedsundersøgelser blandt personalet, at det fungerer rigtig, rigtig godt de fleste steder her i huset.

Personalekrise i nyhedsafdelingen

Siden april sidste år har der været personalemangel i nyhedsafdelingen i KNR, hvor det særligt har været svært at tiltrække grønlandsktalende journalister. Det har medført, at radioavisudsendelserne er blevet kortere og færre. 

Men Karl-Henrik Simonsen forklarer, at personalesituationen ikke har indflydelse på valget om at fratræde som direktør.

- Jeg er selvfølgelig ked af, at situationen er på den måde, men omstændighederne er nu engang, som de er. Og det vil jeg selvfølgelig gerne have tilendebragt, hvis det er muligt, men det er det ikke.

Ifølge Karl-Henrik Simonsen skyldes problemerne med personalemanglen særligt journalisternes overenskomstaftale og manglen på uddannede grønlandske journalister her i landet.

Derfor mener han også, at journalistforbundet og Naalakkersuisut har en stor opgave foran sig.

- Naalakkersuisut skal finde ud af, hvad man egentlig vil med medier i Grønland. Demokratiet kan ikke fungere uden public service eller medier generelt, så derfor tror jeg også, det er noget, politikerne skal have meget mere fokus på i fremtiden, siger Karl-Henrik Simonsen.