Ane Hansen: Kangaatsiaq får en ny skole

Kangaatsiaq skal have en ny skole, uanset om Selvstyret vil betale hele byggeriet eller ej. Det understreger borgmester i Kommune Qeqertalik, Ane Hansen fra IA.
På billedet ses den del af skolen i Kangaatsiaq som i dag er lukket af på grund af skimmelsvamp. Foto © : Privat
Skrevet af Kathrine Kruse
14. september 2018 13:33

- Kommunalbestyrelsen understregede igen, at vi skal fortsætte arbejdet med at få projekteret en skole, hvor vi fortsat håber, at Selvstyret vil holde deres løfte om finansiering, siger Ane Hansen.

Og hvis Inatsisartut ikke sætter flere penge af, står kommunen dog klar til at lægge resten af pengene på bordet.

- Den er vi forberedt på. Det vil så betyde, at vi må omprioritere i vores planer, da vi ikke længere kan ignorere børnenes vilkår i skolen, siger Ane Hansen.

Det sker efter at frustrerede forældre har fået nok af at sende deres børn til en delvist skimmelsvampsramt skole i Kangaatsiaq. Forældrene holdt deres børn hjemme fra skole mandag, tirsdag og onsdag i protest over, at byggeprojektet til en ny skole endnu ikke er blevet iværksat.

LÆS OGSÅ Forældre holder deres børn hjemme fra skole i protest

Det fik kommunalbestyrelsen i Kommune Qeqertalik til at holde ekstraordinært møde onsdag.

Her orienterede borgmesteren, Ane Hansen fra Inuit Ataqatigiit, om status på Kangaatsiaq skolen.

Ane Hansen oplyser, at Kommune Qeqertalik allerede har taget kontakt til arkitekter, der skal tegne den nye skole. Kommunen håber, at byggeriet til en ny skole kan starte i næste års byggesæson.

Selvstyret stod oprindeligt for anlægsprojektet til en ny skole i Kangaatsiaq. Men da Selvstyret reducerede projektet til kun at omfatte fire nye klasseværelser, bad Kommunen om at overtage anlægsprojektet.

Det forventes af Selvstyret, at Kommune Qeqertalik overtager hele anlægsprojektet med midler i løbet af september.

LÆS OGSÅ Forældre truer med at holde deres børn hjemme fra skole