Iværksætteri på skemaet

Lærere på landets uddannelsessteder skal lære at undervise i iværksætteri og innovation
Skrevet af Merete Lindstrøm
02. september 2018 17:57

Nogle har det bare i sig, andre kan lære det, men de fleste her i landet kommer aldrig i nærheden af det. Iværksætteri.

Det vil Fonden for Entreprenørskab gøre noget ved på uddannelsesstederne og det starter med underviserne.

LÆS OGSÅ Ny iværksætterforening ser dagens lys

Fonden for Entreprenørskab præsenterede sin bestyrelse d. 28. august og nu er de for alvor klar til at trække i arbejdstøjet fortæller et af de nye bestyrelsesmedlemmer Birthe Møller Therkildsen, der også er formand for lærernes fagforening Imak.

- Lige nu skal vi i gang med at uddanne lærerne. De skal jo i gang med at have kurser og uddannelse i det her og  hvordan de kan tage faget ind i folkeskolen, siger hun.

Og det er ikke kun folkeskolelærerne, der skal kunne undervise i iværksætteri fortæller administrerende direktør i fonden Christian Vintergaard.

- Vi kommer til at efteruddanne en række undervisere, så de kan forestå undervisningen både i grundskolebogen, ungdomsuddannelse og videregående uddannelse, som giver underviserne de kompetencer, der gør, at de kan få innovation og iværksætteri ind i klasselokalerne, fortæller han og fortsætter.

LÆS OGSÅ Fond vil sikre flere grønlandske iværksættere

-  For de studerende og eleverne kommer vi til at lave en række undervisningsmaterialer, som de vil blive præsenteret for i deres uddannelse. Vi vil også lave forskellige arrangementer, hvor børn og unge får mulighed for at prøve iværksætteriet af og se, hvad det er for noget, siger Christian Vintergaard.

Bestyrelsesmedlem Birthe Møller Therkildsen håber på, at fondens arbejde kan blive en øjenåbner for Grønlands børn og unge.

-Det er ikke kun det her kontor eller politi eller tømrer, men verden er åben her. Der kan man lave forskellige retninger eller fremtid, siger hun.

LÆS OGSÅ Succes for grønlandske iværksættere i Toronto