Fond vil sikre flere grønlandske iværksættere

Grønland har brug for flere iværksættere. Det erkender alle, og den nystartede Fonden for Entreprenørskab Kalaallit Nunaat har sat sig for at gøre noget ved det.
Skrevet af Karsten Sommer
29. december 2017 08:10

- Vores klare mål at fremme entreprenørskab og skabe flere iværksættere, så at sige fra ABC til PhD. Jo tidligere børn og unge møder entreprenørskab i undervisningen - jo flere iværksættere kan vi forvente at få i Grønland i fremtiden, siger fondens nyudnævnte regionsleder, Julie Rademacher, i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Stort potentiale i at investere i iværksættere

I 2017 har Fonden for Entreprenørskab lavet efteruddannelse af lærere med henblik på større fokus på iværksætteri, og afholdt en stor iværksætterkonkurrence i Nuuk, hvor 300 elever fra både 4.klasse, 7. og 8.klasse, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser, deltog.

LÆS OGSÅ Iværksætters rejekugler fik royal debut

Allerede fra næste år inddrages også Sisimiut i arbejdet med at skabe fokus på iværksætteri blandt de unge, skriver Julie Rademacher.

- Vi glæder til at se endnu flere børn og unge blive motiveret til at følge deres drømme og udvikle hele samfundet. Det er jo nu vi sår de frø, som skal gro i fremtiden, slutter Fonden for Entreprenørskabs regionsleder.