Succes for grønlandske iværksættere i Toronto

Den første ’Indigeneous Fashion Week Toronto’ sluttede søndag, og de grønlandske deltagere kan se tilbage på nogle yderst succesfulde modedage, skriver Salik Hard fra iværksætterinitiativet SIUS- Inuvation.
Skrevet af Karsten Sommer
05. juni 2018 14:37

Salik Hard fortæller at deltagelsen i Toronto har krævet mange måneders forberedelse for de 8 grønlandske iværksættere, der designer og producerer produkter som tekstiler, smykker, kunst, tøj og meget andet med særlige grønlandske motiver og symboler.

Og det var besværet værd, for der var heldigvis bragende interesse for de grønlandske produkter.

- Alle iværksætterne har solgt varer, og kan dermed nu betegne sig som eksportører til Canada!, skriver Salik Hard i en pressemeddelelse.

Udover en række velbesøgte modeshows indgik de grønlandske deltagere i spændende dialoger med tøjbutikker, gallerier og designbutikker i Toronto.

Men også med landsdækkende butikskæder i Canada, der viste stor interesse for de grønlandske produkter, som de kaldte "helt unikke og af høj kvalitet".
 
Det var delegationens håb, forud for deltagelsen, at få promoveret iværksætterne og deres produkter, sælge varer og indgå handelsaftaler.

- Og alt det lykkedes, og har overskredet alle vores forventninger, skriver Salik Hard.