Ny iværksætterforening ser dagens lys

Det er ofte svært for iværksættere at starte en virksomhed op, derfor er der behov for gode rammebetingelser for at iværksættere kan lykkedes i større stil. Det skriver en ny iværksætterforening Sakkut i en pressemeddelelse.
Skrevet af Mads Pedersen
05. maj 2017 12:01

Iværksætterforeningen Sakkut er blevet stiftet i marts måned af Pele Broberg, JJ Lennert Sandgreen og Jens Andersen. 

- Vi har stiftet en ny forening, som skal kunne give politikerne og beslutningstagere input om iværksætteri i Grønland, skriver Pele Broberg, der er formand for den nye forening i en pressemeddelelse.

- Med det politiske fokus på forbedringer for iværksættere håber vi at kunne få en god og konstruktiv dialog om rammerne for fremtidens iværksættere i Grønland, skriver han videre.

Sakkut betyder værktøj på Grønlandsk, og foreningen vil med navnet vise viljen til at være med til at forbedre rammerne for iværksættere i Grønland. 

Foreningens stiftere og medlemmer har alle erfaring med iværksætteri, og kender til vanskelige forhold ved opstart af virksomhed som Grønland byder på.

- I dag mangler der ramme betingelser for at iværksættere kan lykkes i større stil, selvom det er et udbredt ønske at støtte iværksætteri. Derfor vil iværksætterforeningen Sakkut opfordre til en dialog om fremtidens iværksættere i Grønland. 

Foreningen Sakkut ønsker fokus på finansieringsmuligheder, undgåelse af konkurrence fra Selvstyre ejede selskaber ved opstart, rådgivning og tilskudsordninger der er tilpasset landet og tilpasning af lovgivning, herunder kapitalkrav og digitalisering, skriver bestyrelsen i Sakkut.