Ny formand IA-profiler melder sig i debatten

Tre profiler fra Inuit Ataqatigiit, der blandt andet tæller IAs medlem af Folketinget, kommer med klare ønsker til, hvad de forventer af en kommende formand. Men Aaja Chemnitz Larsen vil ikke kommentere om hun selv er kandidat.
Foto © : IA
08. november 2018 11:42

Med lidt over tre uger til, at Grønlands næststørste parti skal vælge en ny formand har endnu ingen officielt meldt deres kandidatur. Men der er ikke et udtryk for et sygdomstegn, lyder det fra IAs medlem af Folketinget.

- Nej, ikke nødvendigvis. Nu har vi jo meldt os på banen med nogen af de signaler, som vi mener er vigtige at have fokus på, siger Aaja Chemnitz Larsen.

LÆS OGSÅ Sara Olsvig trækker sig fra formandsposten i Inuit Ataqatigiit

Sammen med borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Asii Chemnitz Narup, og borgmester i Kommune Qeqertalik, Ane Hansen, har de givet udtryk for, at IAs nye formand skal være en person, som både skal samle landet og udstikke kursen for partiet.

- Noget af det, som jeg er med til at signalere, er både noget mangfoldighed, som er en vigtig kerneværdi for IA, men jeg tænker også, at det skal være en kerneperson, der kan favne hele det spektrum, der er IA som parti. Og der må vi jo se, hvem der melder sig på banen som formand, siger hun.

LÆS OGSÅ Saras afgang vidner om dårlige arbejdsbetingelser for kvinder

Ingen officielle kandidater

Med lidt over tre uger til, at den ekstraordinære kongres skal finde sted i Nuuk, er der endnu ikke nogen kandidater, som officielt kandidaterhar meldt sig på banen.

Selvom Aaja Chemnitz Larsen nu har meldt sig aktivt ind i debatten om, hvordan en kommende formand skal være, vil hun dog ikke fortælle, om hun selv er kandidat.

- Jeg har ikke nogen kommentar til det. Jeg synes, det er en intern proces for partiet at finde ud af, hvad vi skal. Jeg synes ikke nødvendigvis, det er interessant, hvad jeg har tænkt mig at gøre, siger hun.

IAs ekstraordinære kongres finder sted i Nuuk lørdag den 1. december.