Grønlandsk influencer får en million følgere

Ved hjælp af flere virale videoer har personen bag Q's Greenland, Qupanuk Olsen, nu nået et kæmpe mål for sig selv.
- Det er fantastisk og opløftende. Jeg er så lettet for, jeg vidste ikke, om jeg ville opnå en million følgere i år, og nu har jeg allerede opnået det, siger Qupanuk Olsen. Foto © : KNR / Johasinnguaq Olsen
15. november 2023 14:59

Hvis du bruger de sociale medier Youtube, Facebook, Instagram eller Tiktok, kan det være, du har hørt ordene: “life is amazing, tulliani takuss!”

De ord går nemlig igen i videoerne fra Q´s Greenland om Grønland.

Og nu har personen bag de populærer videoer, Qupanuk Olsen, nået et mål, hun havde sat for sig selv: en million følgere.

- Det er fantastisk og opløftende. Jeg er så lettet for, jeg vidste ikke, om jeg ville opnå en million følgere i år, og nu har jeg allerede opnået det, siger hun.

Qupanuk Olsen forklarer, at hun har flere videoer, som er gået viralt. For eksempel har en af hendes videoer, som hun postede for to uger siden, fået otte millioner visninger.

- Når jeg opnår succes og mine videoer får mange seere, så får jeg også mange nye følgere.

Følgere fra hele verden

Mange af følgerne er fra andre lande, og det kan ikke altid være lige nemt at regne ud, hvad de gerne vil vide om Grønland.

- Nogle gange er det spørgsmål, som hvad koster det at gå på indkøb? Der er som regel mange seere på How much does it cost? siger Qupanuk Olsen.

Dog er det er sats, hvilke videoer, der får flest seere. Nogle af hendes videoer kan få kæmpe succes og gå viralt, og andre kan ende med "kun" 100.000 visninger.

Q’s Greeland’s videoer handler om ting, vi måske betragter som hverdag, men for mange folk i verden er det nyt.

- Mange folk i hele verden er ofte dybt taknemmelig over at lære noget om Grønland, hvor de får korrekte oplysninger. Mange mennesker tror nemlig, at Grønland kun består af is.

Selvom det at opnå en million følgere er en kæmpe succes, stopper Qupanuk Olsen ikke her.

Nu når hun har opnået sit mål for i år, er hun allerede gået i gang med sit næste mål.

- Jeg vil gerne opnå en million følgere på hver af mine sociale medie platforme. Altså en million følgere på YouTube, Facebook, Instagram og TikTok, det er mit mål.