Justitsminister: Grønlandske reservebetjente får bedre vilkår

Civile personer, som arbejder på fuld tid i politiets reserve, får fremover løn under sygdom og pension. Det oplyser justitsministeren.
Rigspolitiet
Foto © : Rigspolitiet
01. april 2019 06:19

- Rigspolitiet vil ændre vilkårene for de fuldtidsansatte reservepolitibetjente, så de får løn under sygdom, optjener ferie, og der bliver indbetalt pensionsbidrag.

Det skriver justitsminister Søren Pape Poulsen (K) til Grønlandsudvalget.

Rigspolitiet blev sidste år klar over, at en del civile personer i Grønland arbejder fuld tid for politiet som reservebetjente.

LÆS OGSÅ Ungdomskriminaliteten er i markant fald

Hensigten med reservebetjente er ellers, at de kun skal hjælpe politiet ved siden af et andet job – for eksempel på steder, hvor der er enkeltmands-politistationer.

Reservebetjente er nemlig almindelige borgere, som kan trække i uniform og hjælpe politiet med en række opgaver. Men de må ikke bære våben, lave sagsbehandling eller agere politimand på egen hånd.

Og efter reglerne får reservebetjentene kun løn for de timer, de arbejder, uden ret til for eksempel løn under ferie og sygdom.

LÆS OGSÅ Mangel på kommunefogeder skaber utryghed for bygdeboere

Men flere steder i landet fungerer reservebetjente på fuld tid, og derfor skal de også have lønvilkår som fuldtidsansatte, erkender Justitsministeriet.

Derfor forventer Rigspolitiet inden juli i år, at reservebetjente på fuld tid får betalt ferie, sygedage og optjener pension, oplyser justitsministeren.