Fonden for Entreprenørskab Kalaallit Nunaat har nemlig sikret sig en økonomisk aftale med det amerikanske udviklingsbureau USAID. 

Gave fra USA: 450.000 dollar skal give dig gode idéer

Fond vil bruge pengene på at skabe mere arbejde med innovation i folkeskoler og på uddannelser.

Et nyt samarbejde mellem USA og Grønland har set dagens lys.

Fonden for Entreprenørskab Kalaallit Nunaat har nemlig sikret sig en økonomisk aftale med det amerikanske udviklingsbureau USAID. 

Over to år poster USAID 450.000 dollar i fondens mission om at udbrede entreprenørskab og innovation på uddannelsesområdet i Grønland. Lige fra folkeskolen til de videregående uddannelser. Det oplyser fonden i en pressemeddelelse. 

De to parter skriver officielt under på aftalen på fredag.

LÆS OGSÅ Råstofskolen i Sisimiut indgår millionaftale med USA: - Det kommer til at spole skolen ti år frem i tiden

Jacob Nitter Sørensen er formand for fonden. Han glæder sig selvsagt over, at aftalen er kommet i hus.

Pengene vil nemlig hjælpe fondens arbejde med at sikre, at entreprenørskab bliver en større del af undervisningen på alle uddannelsesniveauer.

- Takket være USAid kan vi nu komme endnu bredere ud, og det arbejde glæder jeg mig rigtig meget til, siger Jacob Nitter Sørensen blandt andet i pressemeddelelsen. 

- Det er fantastisk at se lyset i øjnene på både undervisere og elever, når de arbejder med innovation og entreprenørskab. Det gør en positiv forskel for den enkelte elev og på sigt kommer de til at gøre en forskel for samfundet og virksomhederne, siger han videre.

USA investerer i Grønland

Aftalen kommer i kølvandet på, at USA over to omgange har afsat penge til at styrke samarbejdet med Grønland.

I april måned sidste år øremærkede USA således 12,1 millioner dollar til projekter og programmer, der skal styrke samarbejdet med Grønland.

Penge, som blandt andet er gået til et projekt mellem to amerikanske universiteter og Råstofskolen i Sisimiut samt projektet Arctic Education Alliance. Sidstnævnte er et uddannelses- og udvekslingsprojekt som Grønlands Klimaforskningscenter sammen med et amerikansk universitet er primus motor for, og som også involverer Ilisimatusarfik.

LÆS OGSÅ USA investerer nye millioner i samarbejdet med Grønland

I juli i år kunne den amerikanske konsul i Nuuk Joanie Simon fortælle KNR, at den amerikanske kongres igen havde afsat penge til projekter, der skal styrke de amerikansk-grønlandske bånd. Helt præcist med 10,4 millioner dollar.
 

Kommentarer



Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt