Vittus Qujaukitsoq og Kai Holst Andersen (th)Foto: KNR

Fyring af udenrigsdirektør koster kassen

Det koster landskassen mere end halvanden million kroner, at Naalakkersuisut i sidste uge valgte at afskedige udenrigsdirektør Kai Holst Andersen. Det viser en aktindsigt, KNR har modtaget.

Suka K. Frederiksen er i disse dage til møde i Arktisk Råd i Alaska som ny naalakkersuisoq for udenrigsanliggender, efter hun overtog posten fra Vittus Qujaukitsoq for få uger siden.

Her skal hun klare sig uden den rutinerede udenrigsdirektør Kai Holst Andersen, der blev fyret mandag i sidste uge, efter fire år på posten.

Men fyringen bliver ikke bare dyr i mistede kontakter og flere års viden og erfaring, der går tabt. Den koster også landskassen 1.622.306  kroner i fratrædelsesgodtgørelse til Kai Holst Andersen, der helt efter reglerne har modtaget, hvad der svarer til 18 måneders løn, efter han blev fyret.

LÆS OGSÅ Vittus går i protest og udfordrer Kielsen

Kai Holst Andersen blev ansat som udenrigsdirektør i Selvstyret i juni 2012. Knap fem år efter, at han blev fyret fra posten, kort efter Vittus Qujaukitsoq forlod posten som naalakkersuisoq for udenrigsanliggender i protest.

I sin tid som udenrigsdirektør fik Kai Holst Andersen tildelt hovedansvaret for misseren i Pituffik-sagen, da Greenland Contractors mistede servicekontrakten, som i stedet gik til det amerikanske selskab Exelis Services.

LÆS OGSÅ Kai Holst har hovedansvaret

En rapport slog fast, at fejlen blev begået af Kai Holst Andersen i Udenrigsdirektoratet, og at Kai Holst Andersen dermed stod tilbage som ansvarlig for ikke at have bragt sagen op på politisk niveau.

 

 

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.glKNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt