Justus Hansen: Flere psykologer og rejsehold til Tasiilaq

Der er behov for mindst to faste psykologer i Tasiilaq og flere besøg af Selvstyrets rejsehold. Det mener Demokraternes Justus Hansen efter den seneste tids tragiske hændelser i byen.

Et kriseberedskab af psykologer og socialarbejdere har den seneste uge været i Tasiilaq for at håndtere reaktionerne oven på to selvmord og et mord i byen på bare én uge.

      LÆS OGSÅ: Kriseberedskab i Tasiilaq får ekstra hjælp fra Nuuk

Men ifølge viceborgmester i Kommeqarfik Sermersooq, Demokraternes Justus Hansen, der bor i Tasiilaq, bør der til dagligt være mindst to psykologer i byen. I dag er der ingen.

- Det har jo stor indvirkning på dagligdagen, og specielt også på personalet på socialforvaltningen her på rådhuset, hvor de selvfølgelig også er underbemandet. De får også mange henvendelser om folk, der vil snakke om hændelser og forebyggelse af selvmord med mere, siger han til KNR.

Opslag uden ansøgere
Det seneste år har Kommuneqarfik Sermersooq adskillige gange haft slået en enkelt stilling op som psykolog. Men ingen søger stillingen. Og det forstår Justus Hansen godt.- Det er nok fordi, vi har fået et dårligt ry her i byen om, at vi har så utrolig mange sager liggende på bordet. Og det ser uoverkommeligt ud, hvis en psykolog ansøger. Det kan jeg sådan set godt forstå.

I stedet bør Kommuneqarfik Sermersooq slå mindst to faste psykologstillinger op til Tasiilaq, så psykologerne kan bistå hinanden, mener han. Det vil formentlig tiltrække flere ansøgere.

- De er jo også mennesker. De har også brug for at snakke, så det optimale ville være, at vi fik ansat to psykologer.

Viceborgmesteren erkender dog, at han kun har ‘luftet idéen’ på kommunens kontorer, men endnu ikke selv har fremsat et forslag i kommunalbestyrelsen om flere psykolog-stillinger til byen. 


Oftere besøg af rejsehold

I tillæg til en øget psykolog-indsats bør Selvstyrets rejsehold desuden komme oftere på besøg, mener Justus Hansen

- Der kommer ikke nogen her, når der ikke sker noget. Først når der sker noget, så kommer der noget hjælp. Jeg synes, at man skulle samarbejde bedre med kommunen om at lave et hændelsesforløb (handlingsplan, red.), hvor de kommer her måske to-tre gange om året og får bunkerne ned på et fornuftigt niveau, så man arbejde effektivt med de enkeltsager, der er på bordet, siger Justus Hansen.

   LÆS OGSÅ: Borgmester rejser med nødberedskab til Tasiilaq

Idéen bliver bakket op af formanden for Psykologforeningens kreds i Grønland, Karen Marie Nathansen.

- Det vil være en fordel, hvis man (rejseholdet, red.) laver forebyggende arbejde, formidler viden, superviserer sagsbehandlerne ude i kommunen, superviserer skolerne og giver lidt mere psykologfaglig viden bredt. Det vil lette arbejdet også.

   LÆS OGSÅ: Tasiilaq holdt fakkeloptog efter tragedier

Økonomiudvalget i Kommuneqarfik Sermersooq har fredag d. 20. januar besluttet at forbedre en række vilkår for kommunens medarbejdere på socialområdet uden for Nuuk.

Læs mere her: Sermersooq: Ekstra goder til medarbejdere ansat udenfor Nuuk 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt