BILLEDER Tasiilaq holdt fakkeloptog efter tragedier

Befolkningen i Tasiilaq er hårdt påvirket af to selvmord og et mord i løbet af blot en uge. Mandag aften blev der arrangeret fakkeloptog i byen, hvor omkring 200 borgere deltog i arrangementet, der blev afsluttet med fællessang foran kommunens kontor.

Som en del af afslutningen på optoget fortalte en 11-årig pige, hvordan hun fandt sit storesøster, der har begået selvmord.

Historien påvirkede mange af de fremmødte stærkt, fortæller formanden for lokaludvalget, Ole Nûko.

Han mener, at forebyggelse samt ansættelse af psykologer og afholdelse af alkoholfrie arrangementer i byen er løsningen på de problemer, Tasiilaq står overfor. Han er dog ikke enig med Inatsisartut-medlem Mala Høy Kúko i, at et decideret forbud mod alkohol er vejen frem.

- Lukning for salg af spiritus er ikke løsningen. Når salget af spiritus har været lukket, og åbnes igen, så har folk travlt med at drikke sig fulde, siger formanden for lokaludvalget.

LÆS OGSÅ Kriseberedskab i Tasiilaq får ekstra hjælp fra Nuuk

De to selvmord og drabet i Tasiilaq har givet anledning til en masse kommentarer på Facebook og ifølge Ole Nûko er der netop brug for debat om problemerne i byen. Han mener, der bør afholdes debataftener for at tale om de tragiske begivenheder, byen har været ramt af.

Mandag rejste borgmester Asii Chemnitz Narup til Tasiilaq på grund af den ulykkelig situation. Selvom der ikke er nogen hurtige løsninger, slår Ole Nûko fast, at han ikke mener, at forebyggelsen af selvmord i Tasiilaq er god nok. Der er stadig for mange selvmord, og han efterlyser en psykolog til byen.

Se billeder fra fakkeloptoget over artiklen

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt