Da uddannelserne blev aflyst blot en uge før studiestart, opstod en strid mellem handelskolen og Naalakkersuisut om, hvem der havde ansvaret for situationen, som gik ud over de 12 studerende.

Endelig kan de 12 handelsskoleelever komme igang

12 handelsskoleelever måtte se langt efter deres bacheloruddannelser i august. Men nu får de chancen igen.

Når man er optaget på en uddannelse og har fået en startdato, føler man sig sikkert tryg ved tingenes tilstand og ikke mindst fremtiden. Men for 12 handelsskolestuderende, der skulle være begyndt på deres bacheloruddannelse i september, endte det skidt.

De kom nemlig ikke slet ikke i gang, fordi uddannelserne slet ikke var godkendt eller finansieret af Naalakkersuisut. Men nu er der lys forude.

- Endelig er uddannelserne godkendt, og eleverne kan starte næste år til februar, siger naalakkersuisoq for uddannelse Ane Lone Bagger (S), til KNR.

Finansieringen til bacheloren i international handel og marketing og bacheloren i økonomi og ressourcestyring er nemlig med i finansloven for 2020, som blev vedtaget i sidste uge.

Uenighed om ansvaret

Da uddannelserne blev aflyst blot en uge før studiestart, opstod en strid mellem handelskolen og Naalakkersuisut om, hvem der havde ansvaret for situationen, som gik ud over de 12 studerende. Flere af dem havde sagt deres job op, og afslået andre uddannelsestilbud.

Men nu er studieplanerne godkendt, og pengene er sat af til uddannelserne - og det betyder, at de 12 elever får en ny mulighed.

LÆS OGSÅ 12 studerende fik en lang næse: Deres nye uddannelser er aflyst

Bestyrelsesformand på Handelskolen i Nuuk, Karsten Lyberth-Klausen, understreger, at de 12 elever, der skulle være startet i september, er forhåndsgodkendt.

- Det betyder, at de får tilbudt at starte her til første februar, siger Karsten Lyberth-Klausen.

Der er plads til flere

Ud over de elever, der var godkendt, så vil det også være muligt for flere at komme ind på de to nye bacheloruddannelser.

- Der bliver lavet en ansøgningsrunde mere, som formentligt bliver udbudt her først i næste uge med ansøgningsfrist 20. december, og så får de ret hurtigt svar derefter, siger han.

LÆS OGSÅ Alexander skulle være startet på aflyst bachelor: Jeg er så skuffet

Karsten Lyberth-Klausen vurderer, at der er plads til 20 elever på de to bacheloruddannelser.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt