- Jeg har sagt mit arbejde op og afslået den uddannelse, jeg havde valgt som anden prioritet. Jeg ved ikke, hvad jeg skal lave nu, siger Alexander Dahl.Foto: Privat

Alexander skulle være startet på aflyst bachelor: Jeg er så skuffet

Alexander Dahl har sagt sit arbejde op, fordi han regnede med at starte på sin nye uddannelse på mandag. Men uddannelsen er aflyst, fik han at vide tirsdag.

- Jeg er så skuffet. Jeg havde sagt mit job op for at starte på min nye uddannelse.

Det siger Alexander Dahl, der skulle have startet på uddannelsen til bachelor i international handel og marketing på mandag.

Men det kan den 25-årige mand se langt efter, for uddannelsen bliver slet ikke startet alligevel. For Alexander Dahls uddannelse er sammen med en bachelor i økonomi og ressourcestyring blevet aflyst seks dage før, den skulle starte. 

De to uddannelser er udbudt under Niuernermik Ilinniarfik Nuuk. Grunden til det er, at ”der hverken materiel eller bevillingsmæssig hjemmel til at opstarte uddannelserne”, som det hedder i en pressemeddelelse fra Departementer for Uddannelse, Kultur og Kirke.

Det vil sige, at institutionen på nuværende tidspunkt ikke har lovgivningsmæssig hjemmel til at udbyde uddannelserne, og der er heller ikke sat penge af til dem, lyder det i en pressemeddelelse fra departementet. 

Aner ikke hvad han skal lave

På handelsskolen, Niuernermik Ilinniarfik Nuuk, er forstander Christel Lund Bøjler også overrasket. Skolen fik beskeden i går, og den har på intet tidspunkt fået at vide, at uddannelserne ikke kan komme i gang, siger hun.

- Siden november 2017 har skolen arbejdet tæt sammen med departementet om at få startet de to uddannelser – men på intet tidspunkt fik skolen at vide af departementet, at bevillingen til de to uddannelser ikke var på plads i finansloven, oplyser hun i et skriftligt svar til KNR.

- Tværtimod har bestyrelsen gennem de seneste to år løbende haft dialog med departementet om finansiering, så det er meget overraskende, at det ikke er blevet sikret, skriver hun.

LÆS OGSÅ 12 studerende fik en lang næse: Deres nye uddannelser er aflyst

Og nu ved Alexander Dahl ikke, hvad han skal lave på mandag, hvor han skulle have startet på sin nye uddannelse. 

- Jeg har sagt mit arbejde op og afslået den uddannelse, jeg havde valgt som anden prioritet, siger han.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal lave nu. 

- Den anden prioritet er jo allerede startet, så det er for sent for mig nu. Man skal jo bekræfte, om man vil starte på uddannelsen, og det takkede jeg nej til, fordi jeg var kommet ind på bacheloren i international handel fra 2. september, siger han.

Bestyrelsen på Niuernermik Ilinniarfik Nuuk har nu henvendt sig til naalakkersuisoq for uddannelser, Ane Lone Bagger (S), for få afklaret hvad der er sket og for at få sikret at uddannelserne kan starte snarest muligt.

Der var optaget 12 i alt på de to uddannelser fordelt med seks på hver. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt