Efter anklager om krænkelser: Mikael Petersen er ny partisekretær i Partii Naleraq

Mikael Petersen blev suspenderet fra Siumut efter anklager om sexchikane.
Mikael Petersen har fået nyt job hos Partii Naleraq. Foto © : KNR
Skrevet af Malik Brøns
01. april 2020 12:00

I februar kom Siumuts partisekretær, Mikael Petersen, pludselig i rampelyset. 

For i 10 breve anklagede kvinder fra partiet ham for systematiske og gentagne seksuelle krænkelser.

Flere af kvinderne - blandt andre folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh-Dam - stod senere offentligt frem

Sagen endte med, at hovedbestyrelsen fritog Mikael Petersen for tjeneste - og siden opsagde han selv sin stilling i partiet.

Men nu har Mikael Petersen fået et nyt job. 

- Fra i dag 1. april starter Mikael Petersen som partisekretær i Partii Naleraq, det er rigtigt, siger partiformand Hans Enoksen til KNR.

LÆS OGSÅ Netmedie: 10 kvinder anklager Siumuts Mikael Petersen for krænkelser

Hans Enoksen oplyser, at han har talt med en advokat om ansættelsen af Mikael Petersen. Og ifølge Enoksen siger advokaten, at der ikke findes nogle politianmeldelser om de mange anklager mod Mikael Petersen. 

- På baggrund af vores informationer så er han ikke meldt til politiet, derfor er det heller ikke vores ansvar til at komme med anklager mod ham. Hvis der er sket et eller andet, så er det Siumuts ansvar og ikke vores, siger Hans Enoksen.

Valget faldt på Mikael Petersen som ny partisekretær, fordi at Hans Enoksen selv har arbejdet med Mikael Petersen, da de begge var i Siumut.

- Han har en masse erfaring, og han kan stadig give en masse. Det arbejde, han udfører, plejer at være godt. Det betyder ikke, at hvis man har gjort noget galt, så skal man ikke sidde med resten af livet, siger Hans Enoksen.