DF vil gøre Grønnedal til flygtningecenter

Mange af de flygtninge, som kommer til Danmark i disse dage, hjælpes videre til Sverige, men med tiden kan de også ende i Grønland.
Skrevet af Camilla Dam
16. september 2015 11:20

Dansk Folkepartis grønlandsordfører, Søren Espersen, foreslår nemlig, at den tidligere flådestation Grønnedal omdannes til et statsdrevet center for flygtninge. Det skriver altinget.dk.

- Vi er i gang med at søge efter statslige områder og bygninger, som efter vores opfattelse bør huse de flygtninge, vi får.

- Det her er helt perfekt, fordi det blev forladt for halvandet år siden og er i tip-top stand, siger Søren Espersen til altinget.dk.

Politikeren pointerer, at Grønnedal er ideelt, da der er plads til omkring 300 mennesker, og der er både indrettet lægeklinik, undervisningslokaler og kantiner udover de velholdte boliger.

Læs også Sara Olsvig: Vi er forpligtet til at hjælpe

 

Spørgsmål til Lars Løkke
Søren Espersen har derfor spurgt statsminister Lars Løkke Rasmussen til netop dette i et paragraf 20-spørgsmål (den danske udgave af et paragraf 37-spørgsmål i Grønland).

- Har statsministeren planer om i samarbejde med Grønlands landsstyreformand at anvende den nu nedlagte Flådestation Grønnedal ved Arsukfjorden i Sydgrønland til indkvartering af flygtninge, lyder spørgsmålet fra Søren Espersen.

Mange her i landet har ligeledes påpeget, at Grønnedal kunne være en mulighed både for flygtninge, turister og andre formål. Således har blandt andre folketingsmedlem Aleqa Hammond (S) og arkitekt Peter Barfoed argumenteret for at bevare bygningerne og bruge dem.

Den tidligere flådestation står til nedrivning, hvor en udbudsrunde skal finde frem til den eller de entreprenører, der skal rydde op på den gamle base. Noget, der anslås at ville koste omkring 300 mio. kr.

Læs også VIDEO Aleqa kritiseres vedrørende Grønnedal

Læs også Grønnedal rives ned

Læs også Schweizere vil åbne landbrugsskole i Grønnedal

Læs også Kaptajn om Grønnedal: Lukning ikke uden følelser