Udbyg Kangilinnguit som turistby

Arkitekt Peter Barfoed og biolog Andreas Brogaard Buhl, der er opvokset i henholdsvis Ivittuut og Kangilinnguit (Grønnedal), fremsætter nu en stribe af forslag til, hvad området omkring Grønnedal kan bruges til. Det sker i tirsdagens udgave af Dagbladet Politiken.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
01. juli 2015 10:18

De to herrer kritiserer, at området har ligget dødt hen, siden staten i 2012 flyttede Arktisk Kommando til Nuuk, selv om mulighederne for at udvikle området ligger lige for næsen af især turisme-sektoren, lyder det.

 

 Læs også Schweizere vil åbne landbrugsskole i Grønnedal


Området er nemlig et oplagt sted for alt fra bjergbestigning, fiskeri, muskosjagt og cruiseskibs-turisme og en lang række vandaktiviteter på Arsuk Fjord, mener Peter Barfoed og Andreas Brogaard Buhl.
Samtidig er der også mulighed for skisport en stor del af året, hvis man udvikler området omkring den allerede eksisterende lift, skriver de.
Det er den danske stat, der fortsat ejer den tidligere militærbase i Grønnedal, som blev forsøgt solgt i 2013, men uden held. Muligvis fordi en stor del af grunden er forurenet. Og Forsvaret bør selv stå for rensningen af området, mener Peter Barfoed og biolog Andreas Brogaard Buhl.

 

Læs også Sara Olsvig: Ryd op i Grønnedal

Det vil nemlig danne grobund for, at investorer vil blive interesseret i at udvikle området.
De to forslagsstillere ser Grønnedal som en oplagt mulighed til at øge turismen  i Sydgrønland ved hjælp af lufthaven i Narsarsuaq eller en kommende i Qaqortoq.