Formand: Den værste periode i Polar Seafoods historie

Det har berørt hele Polar Seafood, at en af deres medarbejdere er mistænkt i den tragiske sag om Birna Brjánsdóttirs død i Reykjavik. Det udtaler bestyrelsesformand Henrik Leth i en pressemeddelelse.
Skrevet af Karsten Sommer
10. februar 2017 09:42

- De seneste uger har uden sammenligning været den værste periode i Polar Seafoods 32-årige historie.

Sådan indleder fiskerikoncernens bestyrelsesformand, Henrik Leth, en pressemeddelelse vedrørende Polar Nanoq-trawlerens rolle i sagen om den myrdede pige Birna i Island.

- Den menneskelige tragedie i Island har rystet alle i hele organisationen, uanset hvilket ansvar vores tilbageholdte medarbejder har - eller ikke har. Det afgør domstolene, som vi har 100% tillid til, skriver Henrik Leth.

To personer fra besætningen på Polar Nanoq har været anholdt i forbindelse med det formodede drab på 20-årige Birna Brjánsdóttir.

I mellemtiden er den ene af de to blevet løsladt, og vedkommende er vendt hjem til Grønland. Den anden anholdte sidder stadig varetægtsfængslet i Reykjavik.

Hele sagen begyndte da Birna Brjánsdóttir forsvandt natten til lørdag den 14. januar, hvor hun sidst blev set kl. 05:25 i gågaden Laugavegur i Reykjavik.

Efter en massiv eftersøgning fandt man liget af kvinden den efterfølgende weekend på en strand udenfor den islandske hovedstad.