Corona tackler ny fodboldlandstræner

Morten Rutkjær starter sin tid som landstræner for det grønlandske fodboldlandshold med at se træningskampe i Nuuk. GM-aflysning gør det svært at vælge spillere til Island Games.
Morten Rutkjær skal se spillere i Nuuk og Diskobugten inden udtagelse af bruttotrup Foto © : KAK
Skrevet af Noah Mølgaard
18. august 2020 07:16

Grønlands nye landstræner for fodboldlandsholdet, Morten Rutkjær landede i Nuuk lørdag eftermiddag. Han skal holde samtaler med Grønlands Boldspilunion, KAK og klubledere i hovedstaden.

LÆS OGSÅ KAK får ny landstræner til fodboldlandsholdet

Hans start som landstræner bliver atypisk efter grønlandske forhold. En bruttotrup bliver typisk udtaget umiddelbart efter GM i fodbold.

Men corona har tacklet GM bort fra kalenderen i år, og der må ikke samles fodboldspillere fra forskellige kommuner. Men der skal stadig udtages bruttolandshold.

- Man kan ikke gøre så meget lige nu end at tage en uge eller en måned ad gangen og se, hvor er vi henne. Jeg har til opgave at se en masse træningskampe og træning og udtage et hold derfra. Så må det være det udgangspunkt, vi har, siger Morten Rutkjær til KNR.

Medaljer eller ej

Grønlandsk fodbold er ikke ubetrådt græs for ham. Han var i Grønland for første gang for fem år siden, hvor han holdt foredrag.

Han har også sit eget fodboldakademi i Holbæk, hvor flere grønlandske spillere bruger som springbræt til videreudvikling.

KAK skrev i sidste uge, at de forventer et godt resultat til næste års Island Games, der skal afholdes på den britiske ø Guernsey. Men hvad er et godt resultat?

LÆS OGSÅ Naalakkersuisoq om GM: Ikke muligt at imødekomme ønsker fra KAK

- Det behøver ikke altid at være, om vi skal være nummer et eller nummer to. Men at vi får nogle af de ting, vi har trænet og gerne vil have implementeret i grønlandsk fodbold, som kommer frem under Island Games, siger Morten Rutkjær.

Han lægger ikke skjul på, at offensiv spillestil tiltaler ham godt og understreger samtidig, at opgaven bedst udføres med et solidt forsvar.

Corona-situationen vil få stor betydning for fodboldlandsholdets kommende aktiviteter. Det er planen, at der skal afholdes to landsholdsaktiviteter inden årsskiftet.