Jeg er meget stolt over, at Grønlands Fodbold Forbund har tilbudt mig jobbet som Grønlands herrelandstræner, siger Morten Rutkjær i en pressemeddelelse. Foto: KAK

KAK får ny landstræner til fodboldlandsholdet

KAK har ansat en ny træner til A-landsholdet i udendørs herrefodbold. Han kommer med trænererfaring fra dansk fodbold.

Der er fundet en ny landstræner til herrelandsholdet i fodbold.

Valget er faldet på den 46-årige Morten Rutkjær, der tidligere har trænet forskellige danske klubber - heriblandt de københavnske traditionsklubber B.93, FREM og Vanløse.

Det oplyser KAK i en pressemeddelelse.

Foto: Formand for fodboldforbundet, KAK, Finn Meinel og den nyslåede landstræner, Morten Rutkjær.

Morten Rutkjær rejser til Nuuk og Ilulissat for at se spillernes niveau. Han skal også gøre sig overvejelser om udtagelser til næste år.

LÆS OGSÅ KAK: Nu er GM i fodbold aflyst

Den nye træner har indtil videre kun mulighed for at besøge de to byer, men i det lange løb skal Morten Rutkjær se øvrige spillere an i samarbejde med lokale trænere og klubber, lyder det fra KAK.

- Det er vigtigt for os at have en erfaren træner og med Morten ser vi frem til et godt samarbejde og især for at genopstille vores udendørs landshold.

- Morten skal stå for spidsen når landsholdet skal deltage i Island Games i 2021, og vi føler at han er den rette mand at ansætte for at opnå vores sportslige målsætninger, siger formand i KAK, Finn Meinel i pressemeddelelsen.

Ser muligheder for udvikling

Morten Rutkjær er uddannet UEFA Pro licens træner, og arbejder til daglig som Teknisk chef og en del af trænerteamet for Holbæk i 2. division.

- Jeg er meget stolt over, at Grønlands Fodbold Forbund har tilbudt mig jobbet som Grønlands herrelandstræner. Jeg ser store muligheder i at påvirke grønlandsk fodbold i positiv retning og jeg har ambitioner på Grønlands fodbolds vegne.

- Jeg glæder mig til at bygge et A-landshold op, hvor jeg skal gøre spillerne bedre og skabe gode betingelser, både på og udenfor banen. Jeg ser frem til at møde spillerne og lederne omkring klubberne, hvor det er mit mål at bygge et solidt og troværdigt samarbejde op, lyder det fra Morten Rutkjær i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ Dobbelt så dyr som planlagt: Ny fodboldbane koster over 20 millioner

Første opgave bliver at udtage en bruttotrup med henblik på Islands Games i 2021 i Guernsey i den Engelske kanal. Det skal ifølge den nyslåede landstræner ske over de kommende måneder.   

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt