KAK: Nu er GM i fodbold aflyst

Om to uger skulle mesterskaberne være skudt i gang. Først nu bliver de endeligt aflyst på grund af coronaregler. 
Turneringen skulle have været skudt i gang i Ilulissat 10 august, og ugen efter skulle kvindernes mesterskaber have været holdt i Nuuk.  Foto © : Malik Brøns, KNR
Skrevet af Christine Hyldal
29. juli 2020 09:28

Der bliver ingen nationale mesterskaber i fodbold i år.

Det meldte Grønlands Fodboldforbund, KAK, på Facebook sent i aftes. 

Turneringen skulle have været skudt i gang i Ilulissat 10 august, og ugen efter skulle kvindernes mesterskaber have været holdt i Nuuk. 

Regler for forsamlinger

Ind til 31. december må der maksimalt være 100 mennesker samlet indenfor. 

Udenfor er 250 mennesker det højeste antal, der må være samlet.

Man må ikke rejse fra kommune til kommune. Ifølge den nye bekendtgørelse fra Selvstyret om midlertidige restriktioner vedrørende forsamlinger står der i paragraf 2:

"Ved arrangementer og  begivenheder, som kræver tilmelding, skal arrangøren sikre, at personer fra andre kommuner ikke kan tilmelde sig." 

Men coronaregler har gjort planlægningen af mesterskaberne temmelig kompliceret. Ifølge en ny bekendtgørelse fra selvstyret, må man nemlig ikke rejse fra kommune til kommune, når der skal holdes store arrangementer, som kræver tilmelding.

I weekenden holdt fodboldforbundet møde med selvstyret om sagen. Men derudover har der ikke været meget dialog ifølge KAK.

LÆS OGSÅ KAK udskyder GM på ubestemt tid

Sent i aftes kom der så en endelig melding fra KAK:

På Facebook skrev forbundet, at selvstyret nu endelig har sagt endegyldigt nej til, at GM må gennemføres i år. 

 

 

KNR har siden i torsdags forsøgt at få naalakkersuisoq Anna Wangenheim (D) i tale - men det har ikke været muligt. 

I går kom der dog et stort vink med et vognstang om, at GM helt sikkert ikke vil blive gennemført. Coronastaben skrev i en mail til KNR, at faren for smittespredning lige nu er for stor, når det gælder GM. 

Med hensyn til afholdelse af GM i fodbold er den aktuelle sundhedsfaglige vurdering, at risikoen for smittespredning ved sådan et arrangement er for stor, skriver coronastaben.

Staben vurderer, at det desuden er en særlig risiko at samle mennesker fra forskellige dele af landet, som efter kort tid rejser hjem.