Foto: KNR

Besætning fra Polar Nanoq kritiserer Enoksen

Besætningen fra Polar Nanoq kritiserer naalakkersuisoq Hans Enoksen for at udnytte sagen om den forsvundne Birna Brjánsdóttir til sin egen politiske dagsorden.


- Vi synes godt, han kunne have sparet os - besætningen på Polar Nanoq - for truslen om, at vi kan risikere at miste vores arbejde, fordi han agter at tage rederiets licens.

Sådan lyder det i et åbent brev fra besætningsmedlemmerne fra Polar Nanoq, efter Hans Enoksen har truet med at fratage fiskerilicenser og kvoter fra selskaber, hvis der bliver fundet af hash på deres trawlere.

Besætningen gør det klart, at det har været nogle ualmindeligt sørgelige dage på Island og at de naturligvis er dybt berørte af sagen. Derfor kunne de godt have ønsket sig en bedre timing fra naalakkersuisoq for fiskeri.- Vi synes godt, han kunne have ladet hashsagen vente, og at han i stedet for havde udtrykt sin medfølelse med den islandske familie, der i usikkerhed og angst ventede og håbede på, at deres datter måtte blive fundet i live.
 

LÆS OGSÅ 20-årig kvindes ID-kort fundet på Polar Nanoq

Besætningen gør det videre klart, at de godt ved at brug eller besiddelse af hash eller alkohol koster dem jobbet, ligesom de ved, at det er politiets og toldvæsnets opgave at efterforske kriminel aktivitet.

- Men vi ved også, at vi som borgere har en forpligtelse til at hjælpe og understøtte dem i denne opgave. Denne forpligtelse tager vi yderst alvorligt og har gjort det i hele denne sag.

LÆS OGSÅ Polar Seafood donerer 100.000 kroner til beredskab

Selv gør Enoksen det dog klart, at han fortsat mener, at det er selskaberne der skal tage ansvar for at undgå fremtidig smugling.

Fra besætningen lyder det, at de godt ved at brug eller besiddelse af hash eller alkohol koster dem jobbet, ligesom de ved, at det er politiets og toldvæsnets opgave at efterforske kriminel aktivitet.

- Men vi ved også, at vi som borgere har en forpligtelse til at hjælpe og understøtte dem i denne opgave. Denne forpligtelse tager vi yderst alvorligt og har gjort det i hele denne sag.

Derfor giver besætningen udtryk for, at de savner Enoksens støtte til rederiernes bestræbelser på at forhindre hashsmugling.

- I stedet for at invitere til yderligere samarbejde om dette vigtige emne, vælger Hans Enoksen den tragiske sag fra Island til at promovere sine egne politiske synspunkter, lyder kritikken fra besætningen på Polar Nanoq. 

LÆS OGSÅ Sagen om Birna Brjánsdóttir

 

 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt