Foto: Qeqqata Kommunia

Berthelsen lader sig ikke tidspresse

Formanden for finansudvalget vil ikke haste lufthavnsprojektet igennem, trods pres fra flere sider.

Der er ikke mangel på kritiske røster, når det kommer til at få sat gang i lufthavnsbyggerierne. Men manden, der står i spidsen for arbejdet i Finansudvalget, lader sig ikke presse af hverken borgmestre eller andre, der kræver fart på processen. 

- De udtaler sig på baggrund af egne og baglandets interesser, men som sagt, så kommer vores arbejde ikke til at påvirkes af dette. Vi udfører arbejdet grundigt, siger formand Hermann Berthelsen.

LÆS OGSÅ Borgmestertrio går i fælles kamp for nye lufthavne

Udvalget har fået til opgave at fremlægge en betænkning for Inatsisartut, som skal underbygge den endelige beslutning om projektets igangsættelse, og det er ikke noget man lige kan gøre i en ruf, fortæller formanden. 

- For det første skal jeg sige, at vi i udvalget har opdaget, at det er en meget stor arbejdsopgave. Vi har undersøgt svarene på mange forskellige spørgsmål. Og på baggrund af disse skal vi naturligvis udarbejde en betænkning, men vi er ikke klar til at fremlægge det endnu. Fordi der er stadig meget arbejde at lave endnu, fortæller Hermann Berthelsen.

LÆS OGSÅ Jagt efter lufthavns-investorer er sat på pause

De syv medlemmer i Finansudvalget har fået mulighed for at stille spørgsmål til sagen, og det har været vigtigt for dem, at undersøge spørgsmålene grundigt først. 

Formanden for udvalget har forståelse for Naalakkersuisuts ønske om, at udvalget skal blive færdige med opgaven hurtigst muligt, men heller ikke det, kan få ham til at forhaste sagen.

- Lad os sige det sådan, at vi skynder os, men vi er ikke færdige endnu. 

Når Inatsisartuts Finansudvalg har udarbejdet en betænkning, vil Inatsisartut blive indkaldt til en ekstraordinær samling. 

LÆS OGSÅ Uvist om landskasseoverskud vil gå til lufthavne

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt