Illustration af mulig ny lufthavn i QaqortoqFoto: Kalaallit Airports A/S / Youtube

Borgmestertrio går i fælles kamp for nye lufthavne

Borgmestrene i Sermersooq, Kujalleq og Avannaata er gået sammen om en fælles udtalelse, hvor de advarer om, at forsinkelser i lufthavnsprojektet kan blive dyrt både i arbejdspladser og tab af udenlandske investeringer.

Det er de tre borgmestre Palle Jerimiassen (S) Kista P Isaksen (S) og Asii Chemnitz Narup (IA), der nu træder sammen i koret af kritikkere over det, som de mener er tøven fra Naalakkersuisut i lufthavnsprojektet.

- Grønland har brug for en bedre infrastruktur, det har utallige undersøgelser vist, og det bakkede et massivt flertal i det tidligere Inatsisartut op om. Derfor er det trist, at man nu skal se, at enkelte politikere forsøger at forhale en helt nødvendig beslutning for at pleje særinteresser, siger borgmester i Avannaata Kommunia, Palle Jerimiassen.

LÆS OGSÅ Jagt efter lufthavns-investorer er sat på pause

Borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Asii Chemnitz Narup, har tidligere været ude med riven over, at koalitionen ikke kan blive enige om længden af landingsbanerne, og nu udbygger hun sin kritik.

 - Alene i Nuuk er der private investeringer for over en milliard kroner, der vil blive droppet, hvis ikke lufthavnspakken bliver gennemført. Det vil betyde, at vi skal vinke farvel til over 400 nye job, skriver hun i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ Løkke har sidste ord i sag om lufthavnsinvesteringer

I Kommune Kujalleq mener borgmester Kiista P. Isaksen også, at de politikere, der nu skaber tvivl om lufthavnspakkens fremtid, tager store chancer med kommunens fremtid.

- Vi oplever i dag, at den ustabile trafik og de høje billetpriser afholder mange fra at flytte til vores kommune, ligesom erhvervslivet er hårdt ramt af den dårlige infrastruktur og manglende kapacitet. Hvis affolkningen skal stoppes og erhvervsudviklingen skal vendes til det positive, er det vigtigt, at Inatsisartut handler nu, udtaler hun.

LÆS OGSÅ Kielsen og Løkke vil undersøge dansk finansiering af lufthavne

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt