Anfører om sølvmedalje: Vi vil meget mere

Det gjorde rigtig ondt at tabe finalen mod Puerto Rico, siger Andrea Heilmann. Nu skal holdet arbejde endnu hårdere til de næste mesterskaber om to år.
26. august 2021 15:41

- Desværre så skete der det, som vi ikke håbede. Vi var ellers meget klar fysisk og mentalt. Men det lykkedes bare ikke for os fra kampens start.

Det siger håndboldkvindernes anfører, Andrea Heilmann til KNR.

Grønland spillede i går aftes finalen mod Puerto Rico i de nordamerikanske- og caribiske mesterskaber. Kampen endte 24-34 til Puerto Rico.

LÆS OGSÅ Finale: Puerto Rico vinder - Grønland får andenpladsen

Allerede i starten havde det grønlandske hold svært ved at score mod det caribiske hold, mens de også havde svært ved at følge med i de hurtige og teknisk dygtige spillere fra Puerto Rico.

Ved halvlegen stod scoringen 10-18 til Puerto Rico, og det grønlandske hold kunne ikke vende kampen til deres fordel i anden halvleg.

Ifølge holdets anfører så var det erfaringen hos det puerto ricanske hold, som gjorde udfaldet.

- Jeg tror det skyldes, at vi ikke har så meget erfaring som vores modstandere. De har trænet sammen, lige siden de var på ungdomslandsholdet, mens vi ikke har haft kunnet trænet så meget sammen, siger Andrea Heilmann.

Træningen skal allerede starte nu

Det er første gang, at de grønlandske håndboldkvinder er nået så langt i turneringen, og de kan nu trøste sig med sølvmedaljerne. Selvom holdet er glade for sølvmedaljen og deres præstation, er skuffelsen ikke til at skjule hos anføreren.

- Vi er glade. Men vi var jo så tæt på, så det var en stor skuffelse. Vi ville så gerne vinde den guldmedalje. Det gjorde meget ondt, at det ikke lykkedes, siger hun.

LÆS OGSÅ For fire år siden var der ingen medaljer: Nu er Grønland med helt fremme

Om to år går de nordamerikanske- og caribiske mesterskaber i gang igen. Andrea Heilmann siger, at holdet skal træne hårdere til næste gang.

- Træningen skal allerede starte her nu, når vi kommer hjem. Der er to år endnu, hvor vi skal træne noget mere. Vi skal bruge tiden på styrketræning og have mere træning sammen.  

- Vi giver ikke op, vi vil meget mere, siger anfører Andrea Heilmann.

Det var ikke kun guldet, som var på spil i går aftes. Sejren sikrer nemlig også en billet til VM, men den går altså til Puerto Rico.

Grønland har ellers været suveræne ved turneringen, der er blevet spillet i Chicago i USA. De er gået ubesejret gennem hele turneringen, hvor de har vundet over Mexico, USA og Puerto Rico.

Netop Puerto Rico var også modstanderen i finalen i aftes. Og selvom Grønland vandt over dem i tirsdags, var Puerto Rico altså - desværre - bedre spillende i finalen.