Efterskolenetværk sænker frafaldet

Mens debatten raser om frafald blandt grønlandske efterskoleelever i Danmark, er det faktisk lykkedes for Foreningen Grønlandske Børn at få frafaldet til at falde.
Foto © : Foreningen Grønlandske Børn
Skrevet af Jonas Fievé
03. september 2017 12:38

Succesen skyldes ifølge sekretariatsleder i foreningen, at de har skabt netværket "Allu" for de grønlandske efterskoleelever i Danmark, som alle har det til fælles, at de er langt væk hjemmefra.  

LÆS OGSÅ Efterskole-debat skal ikke handle om sprog

- Det handler meget om, at vi samler dem et par gange om året. Men også, at de gennem Facebook grupper, snakker med hinanden om det savn, de har hjem, siger Nike Berthelsen fra Foreningen Grønlandske Børn

I de sidste par år har frafaldet for de grønlandske efterskoleelver ligget på omkring 20 procent, det vil sige , at hver femte rejse hjem til Grønland i utide.

Men for de 90 elever der i skoleåret 2016/17 deltog i netværket Allu, var frafaldet derimod kun på ti procent. 

LÆS OGSÅ Katastrofal start for grønlandske efterskolelever i Danmark

LÆS OGSÅ Forældre og skoler svigter efterskoleelever

Ifølge Foreningen Grønlandske Børn kan det nedbringes yderligere.

- Vores frafaldsprocent i år er dog lidt højere end, hvad vi havde forventet fordi, der har været nogle andre tilfælde end hjemve, der har fået elever til at tage hjem, siger Nike Berthelsen.

Allu blev igangsat i 2015, og ifølge Foreningen Grønlandske Børn kan det fortsætte i hvert fald tre år endnu takket være støtte fra A.P. Møller Fonden.

LÆS OGSÅ Elever skal forberedes bedre til efterskoleliv i Danmark