Aleqa: Jeg gi'r ikke op

Med pistolen for panden fik Aleqa Hammond valget mellem at forlade Folketinget eller blive ekskluderet.
Foto © : Maasi Pedersen/KNR
23. august 2016 18:07

For den tidligere formand for Siumut var der dog ingen tvivl om, at valget faldt på at fortsætte arbejdet på Christiansborg.

- Da jeg ikke vil give op, og da jeg har lovet mig selv at arbejde valgperioden ud, besluttede jeg at fortsætte arbejdet. Derfor har jeg valgt at fortsætte som løsgænger, siger Aleqa Hammond til KNR.

Læs også Jeg er ikke stolt over de seneste dages hændelser

Brugte kreditkort mod reglerne

I søndags kom det frem, at hun havde brugt sit folketingskort til private indkøb. Noget hun ikke er stolt over, men som hun derimod ikke mener, er nok til at stoppe hendes karriere i Folketinget.

- Der er dage, hvor jeg er bedrøvet, og der er dage, hvor jeg er glad, og jeg er slet ikke stolt over de sidste dages hændelser. Men der er intet i vejen med min arbejdsmoral, og jeg fortsætter på det grundlag arbejdet i Folketinget sammen med mit sekretariat.

Læs også Derfor smed vi Aleqa ud af partiet

Siumut tror ikke på Aleqa

Siumut mener, at det intet havde på sig, da Aleqa Hammond sagde, at der var en gensidig forståelse fra Folketingets administration om, at det var i orden, at hun i nødsituationen bugte sit folketings-kreditkort til private indkøb.

- Det er deres egen mening, og det må de selv om. Men jeg skal fortsætte det gode administrative samarbejde med Folketinget, siger Aleqa Hammond.

Selvom Siumut har mistet tilliden til Aleqa Hammond, mener det nu forhenværende medlem af Siumut, at hun ville skuffe sine vælgere, hvis hun træk sig tilbage.

- Jeg er politiker med mange vælgere, og mine vælgere ved, at jeg efter et voldsomt stormvejr, blev valgt med et løfte om, at jeg vil arbejde hårdt for at nå mine politiske målsætninger.

- Dengang sagde jeg også til befolkningen, at jeg langtfra er fejlfri. Jeg fortsætter på baggrund af, at Folketinget og jeg nu anser sagen for overstået, siger Aleqa Hammond.

Læs også Samlet overblik over kreditkort-sagen