Air Greenland: Vi har billetterne klar

Naalakkersuisut har besluttet at forlænge servicekontrakterne med et år. Og det er godt nyt for de rejsende, der venter på at købe billetter fra det nye år.
Skrevet af Sara K. Jakobsen
15. oktober 2014 16:12

Air Greenland lover at sætte billetter for det kommende år i salg, lige så snart servicekontrakten er på plads.
Lige nu venter flyselskabet kun på besked fra Selvstyret.

- Når det så måtte ske, at vi får den bekræftelse, så lægger vi selvfølgelig et ruteprogram op i systemet, så billetterne kommer til salg umiddelbart, siger den administrerende direktør for Air Greenland, Michael Højgaard, til KNR.

Læs også Servicekontrakterne bliver forlænget

- Og det er ikke noget noget, der tager længere tid. Det er jo kendte ruter og kendte produkter, der bare skal lægges op igen, siger Michael Højgaard, der understreger at flyselskabet ikke har fået bekræftelsen endnu.

Hvis servicekontrakten for næste år går igennem, så vil landet have den samme beflyvningsmønster, som det har i dag.

Læs også Valget skaber usikkerhed omkring bygdesejlads

- Den trafikløsning, som Grønland vil have også fremadrettet, den vil jo ligne den, der er i dag, uden at jeg kan sige de specifikke beflyvningsmønstre, siger Michael Højgaard.

Betryggende for de rejsende
Og det er sød musik i ørene for Suna Jakobsen, der har købt flybilletter til Sydgrønland for at holde juleferie med sin mand og fire børn.

- Jeg er rigtig glad, for nu kan vi købe returbilletter, når vi har været på juleferie med familien. Det er meget betryggende, siger Suna Jakobsen, der ellers stod uden returbilletter til sig selv og hele familien.

Læs også Serviceaftale står i vejen for juleferien

- Vi var i tvivl om, hvordan vi overhovedet skulle rejse hjem igen. Vi troede ellers, at vi ikke kunne rejse fra Qaqortoq fra den 1. januar, derfor havde vi ellers besluttet at købe billetterne fra Narsarsuaq til Nuuk, siger Suna Jakobsen til KNR.