Visit Greenland ser muligheder i koncessioner

Visit Greenland mener, at de nye opdelte områder for trofæjagt i Qeqatta Kommunia åbner op for nye investeringer i turistbranchen.
Rensdyr Foto © : Miki-Erik Brandt
Skrevet af Merete Lindstrøm
08. juni 2018 15:53

Visit Greenland er meget glade for de nye områder til trofæjagt i Qeqatta Kommunia.

- Vi har i flere år arbejdet for at vores turistaktører får mulighed for at få nogle rammer for at kunne udvikle deres produkter. Forstået som at de har mulighed for at investere i noget som infrastrukturer, eller hvad det nu kunne være for at højne kvaliteten uden at være bange for, at andre aktører bruger det samme område, siger Mads Skifte, der er souschef for Visit Greenland.

LÆS OGSÅ Ny koncessionslov er på plads

Turisterne vil være alene i naturen

Koncessionsområderne bliver tildelt forskellige turistaktører, der så får eneret i det pågældende område. Det betyder også at de får bedre mulighed for at bygge hytter til turisterne som ligger i smuk urørt natur, hvor der ikke er andre turister.

Men det er ikke alle, der er glade, når der snakkes om de såkaldte koncessionsområder, fortæller han.

- Vi oplever gang på gang kommentarer som 'det er ikke grønlandsk. Det er ikke sådan, vi plejer at gøre'. Det er også rigtigt, men det er jo et spørgsmål om at forstå, hvorfor vi gerne så flere koncessioner, siger Mads Skifte.

LÆS OGSÅ Områder i Qeqqata uddelt til trofæjagt

Bedre kommunikation skaber forståelse for udviklingen

Ifølge ham giver koncessionsområderne mulighed for at investere og tiltrække udenlandske partnere for derved at sikre, at man har et erhverv i mange år frem over.

- Sådan nogle ting har man måske ikke tidligere været gode til at forklare, og det har måske været en overraskelse for nogen, siger han.

Det er Visit Greenland og Selvstyrets opgave at fortælle om fordelene. Det har Visit Greenland forsøgt, men måske ikke godt nok, erkender Mads Skifte.

- Jeg har været på kysten og fortalt lokalpolitikere og erhvervsrådgivere, hvad det går ud på, det der med koncessioner. Vi har sågar fået lavet en folder, som vi kalder de ti bud. En letforståelig forklaring på, hvad koncession går ud på, så vores lokale politikere får bedre forståelse for det, siger Mads Skifte.