Områder i Qeqqata uddelt til trofæjagt

Turisterne der rejser til området omkring Kangerlussuaq for at gå på jagt, kan se frem til eksklusivitet og lækre hytter. I hvert fald hvis det står til kommunen. 
Fangere på vej hjem med deres fangst Foto © : Kriminalforsorgen/KNR
Skrevet af Merete Lindstrøm
07. juni 2018 14:16

Med en ny inddeling af jagtområder vil man forsøge at forbedre forholdende for de operatører, der beskæftiger sig med trofæjagt i Qeqqata Kommunia. 
- Helt overordnet så arbejder vi med koncessioner i Qeqqata Kommunia, fordi vi dermed kan give turistoperatørerne sikkerhed for, at de kan foretage sig nogle langsigtede investeringer, siger vicekommunaldirektør i Qeqqata Kommunia Laust Løgstrup.

Han og de øvrige parter, som er Departement for Erhverv og Energi og Departement for Fangst, Fiskeri og Landbrug, håber altså, at den nye inddeling af jagtområderne kan skabe bedre rammer for investeringer.

- Hvis man gerne vil tjene noget på turister, der kommer til vores land, så skal man give dem nogle gode muligheder, siger han.

LÆS OGSÅ Ingen moskus på hylderne i år

Mulighederne handler blandt andet om eksklusivitet, fortæller vicedirektøren.

-Hvis der nu ligger ti hytter op af hinanden, og alle ti operatører vil gå på trofæjagt, så kan de jo ikke alle sammen give turisten en god oplevelse, siger han.

Nu er der lavet 12 såkaldte koncessionsområder, hvoraf de 10 er blevet tildelt turistaktørerne via et udbud og en ansøgningsrunde.

LÆS OGSÅ Trofæjagt skåner bestanden

Med de nye koncessionsområder får turistoperatørerne et område, hvor de som de eneste kan investere og forbedre forholdende for de turister, de tager med på jagt. 

-Med den her koncession så har du en mulighed for det (at bygge red.) det er det, der er lagt ind i kommuneplansforslaget. Det er at den, der får koncessionen, må bygge en hytte og det må andre så ikke, siger Laust Løgstrup.

LÆS OGSÅ 14 nye trofæjagtguider

Kommunen håber på, at det nye tiltag kan være med til at øge indtægterne og skabe flere arbejdspladser i turistbranchen.

Turistoperatørerne skal fremover betale et årligt beløb for områderne sammen med den afgift pr nedlagt dyr, som de har betalet indtil nu. For de fleste områder er det 5000 kroner årligt de første tre år, hvorefter det gradvist stiger. I få områder er det billigere.

Læs mere om bedømmelseskriterier og andre detaljer HER