Udvalgsformand: Vi skal finde midlertidige alternativer til Malik

Der kan gå lang tid, før renoveringen af landets største svømmehal går i gang. Kommunen er dog åben overfor at finde midlertidig løsninger til byens badeglade befolkning.
Måske kan Nuuks borgere få lov til at kaste sig i de klorfyldte bassin lidt endnu, inden renovering af Malik går i gang. Foto © : Lars Demant Poort
Skrevet af Kim Hinrichsen
23. november 2023 15:26

Tirsdag meldte kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq ud, at man ville lukke svømmehallen Malik i omkring et år på grund af slid og skader flere steder i hallen.

Hvilket ærgrer både borgere, foreninger og sportsfolk.

Men det kan ikke være anderledes siger formanden i kommunens udvalg for Byudvikling og Anlæg, Justus Hansen fra Demokraatit:  

- Selvfølgelig er det ikke optimalt. Men det er jo omstændighederne, som byder det. Det er en meget stor attraktion både for lokalbefolkningen og turister, som de nu må undvære i op til et år, medgiver han.

Justus Hansen kan dog hverken sige, hvor lang tid arbejdet helt præcis kommer til at tage, eller hvornår det går i gang:

- Det kan være, at det bliver udsat til 2025. Det kommer jo an på, hvordan projekteringen kommer til at gå. Man vil som udgangspunkt prøve at lægge det i sommerferien for at mindske de gener, som vil være, siger han og fortsætter:

- Det er Rambøll, som skal gå i gang med at undersøge, hvad der skal laves, og hvad tidsrammen vil være. Det skal gøres ordentligt og til mindst mulig gene, siger Justus Hansen.

Åben for arbejde i etaper

Kommunen har også bedt ingeniørvirksomheden om at undersøge, om det måske kunne være muligt kun at lukke dele af svømmehallen Malik ned, for at byens borgere ikke skal undvære badeturen i et helt år.

Men også det er for tidligt at sige noget om endnu, fortæller Justus Hansen:

- Jeg spurgte selvfølgelig også, om man kunne gøre det gradvist. Måske kun lukke for det ene bassin, hvor der er problemer. Men det kunne man ikke rigtigt sige noget om på nuværende tidspunkt. Det skal projekteringen blandt andet give svar på, siger han.

I går var landstræneren for det grønlandske svømmelandshold på banen her hos KNR og fortælle om sin ærgrelse over, at man nu skal undvære landets største svømmehal, og dermed også landsholdets eneste træningsfaciliteter.

Måske laves midlertidige løsninger

Landstræner Jonas Tetzschner fortalte i samme interview, at man tilbage i oktober havde sendt et oplæg om en midlertidig løsning med mobile bassin til både forvaltningen og formanden for udvalget for anlæg og miljø.

Og når man spørger Justus Hansen ind til oplægget, er han ikke direkte afvisende overfor de ideer, som er kommet fra atleterne. Han understreger dog, at kommunen gerne selv lige vil regne på løsningerne:

- Vi kender jo ikke priserne på sådanne ting. Men vi skal selvfølgelig have alt på bordet, se på priserne og kigge på for og imod. Så det er vi meget åbne overfor. Men jeg kan ikke love noget som helst, siger han samtidig med, at han understreger, at der skal findes midlertidige løsninger, mens renoveringen pågår:

- Det skal vi gøre, for det er meget lang tid at skulle undvære svømmehallen Malik. Så vi skal have alle muligheder på bordet.