Foto: KNR/Johansinnguaq Olsen

Udvalgsformand: Vi skal arbejde hen imod at overholde lovgivningen

Kommuneqarfik Sermersooqs sagsbehandling skal forbedres, så den overholder lovgivningen - men det bliver et langt sejt træk, fortæller udvalgsformand.

Kommuneqarfik Sermersooq vil efter en hård kritik fra Selvstyrets Tilsynsenhed nu forsøge at overholde kravet om handling for arbejdet med udsatte børn indenfor 24 timer.

Det fortæller kommunen, der i det hele taget vil give børneområdet et stort eftersyn.

LÆS OGSÅ Børneområdet i Sermersooq til service

 - Ifølge loven skal der handles indenfor 24 timer, når der bliver indberettet om et udsat barn. Kommunen er forpligtet til at følge loven, og derfor skal vi følge den, forklarer Uju Petersen, formand for Udvalg for Børn og Familie om et af de punkter som Kommuneqarfik Sermersooq nu vil prøve at forbedre inden for sagsbehandling af børn og unge.

Skarp kritik fra tilsyn

Kommuneqarfik Sermersooq fik i juni kritik af Selstyrets Tilsynsenhed for deres forvaltning på børne- og ungeområdet, hvor det blandt andet blev konkluderet, at kommunen omsorgssvigter udsatte børn på grund af ringe sagsbehandling.

LÆS OGSÅ Revisionsfirma skal gennemgå 2200 børnesager i Sermersooq

Som en del af kommunens udviklingsplan for 2017-2020, har kommunen sat sit revisionsfirma, Deloitte, til at gennemgå alle 2.200 børnesager.

- Tilsynsenheden konkluderede, at vi svigter. Det arbejde, der begynder nu, skal foregå over en fire-årig periode, og det giver os en retning, vi kan følge, siger Uju Petersen.

Formand: Forandringen kan ikke ske fra dag til dag

Kommunen skal også etablere et ledelsestilsyn, som blandt andet skal instruere medarbejderne i, hvordan opgaverne kan løses. Tilsynet skal desuden følge op om opgaverne så også er blevet løst efter hensigten.

Udvalgsformanden erkender dog, at sagsbehandlingen i kommunen ikke kan forandres fra den ene dag til den anden.

LÆS OGSÅ Sermersooq udsætter børn for offentligt omsorgssvigt

- Vi kan ikke rette op på de fejl, som tilsynsenheden skriver om, med det samme. Men nu har vi et udgangspunkt, vi kan arbejde efter, siger Uju Petersen, formand for Udvalg for Børn og Familie i Kommuneqarfik Sermersooq.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt