Revisionsfirma skal gennemgå 2200 børnesager i Sermersooq

Nu skal der gøres noget ved de mange børnesager, der ikke bliver håndteret korrekt i Kommuneqarfik Sermersooq. Det har blandt andet fået kommunen til at hyre et revisionsfirma.
Demonstration i forbindelse med Tilsynsenhedens rapport.
Skrevet af Kenneth Elkjær
10. august 2017 10:40

Revisionsfirmaer og børnesager er ikke to størrelser, der normalt hænger sammen. Men det er altså tilfældet i Kommuneqarfik Sermersooq i de næste fire år.

Kommunen har hyret revisionsfirmaet Deloitte til at gennemgå samtlige 2200 børnesager i kommunen. Tiltaget sker efter Tilsynsenheden kritiserede kommunens indsats på børneområdet i kraftige vendinger for to måneder siden.

LÆS OGSÅ Børnetalsmand rystet over tilsynsrapport

Deloitte skal undersøge de mange børnesager for fejl og mangler. Derudover skal revisionsfirmaet foretage en revision af forvaltningen på børneområdet med fokus på at finde mulige forbedringer.

Hos kommunen glæder man sig til resultatet af Deloittes arbejde. Det fortæller konstitueret direktør for forvaltningen for børn og familie, Helene Horsbrugh.

- Den eneste måde vi kan blive til vores arbejde er ved at lære af vores fejl, udtaler hun til kommunens hjemmeside.

LÆS OGSÅ Uforsvarligt socialtilsyn i Sermersooq

Deloitte skal også bidrage med støtte til kommunens ansatte i forbindelse med gennemførelse af en udviklingsplan på børneområdet, ligesom revisionsfirmaet også skal hjælpe ledelsen i kommunen med at udvikle et 'læringsbaseret, fagligt ledelsestilsyn'.

Den samlede pris for Deloittes ydelser er 3,5 millioner kroner over en fire-årig periode.

LÆS OGSÅ Ledelsen har svigtet - ikke politikerne

LÆS OGSÅ Stilheden var larmende ved demonstration for børn