Foto: Kommuneqarfik Sermersooq

Kommunaldirektør: Ledelsen har svigtet - ikke politikerne

Kommunaldirektøren frikender politikerne for ansvaret for den mangelfulde forvaltning på børne- og ungeområdet. Vi har fået hver en krone, vi har bedt om, siger Lars Møller Sørensen, konstitueret kommunaldirektør i Kommuneqarfik Sermersooq.

Siden 2011 har Kommuneqarfik Sermersooq øget budgettet på børne- og ungeområdet med 92 millioner kroner. Men indsatsen møder alligevel massiv kritik fra Selvstyrets Tilsynsenhed, der har været på kontrolbesøg.

- Det kan siges meget enkelt. De ressourcer vi er kommet og bedt om for at kunne gøre tingene bedre på det område, de er blevet bevilget alle sammen, fortæller konstitueret kommunaldirektør i Kommuneqarfik Sermersooq, Lars Møller Sørensen.

LÆS OGSÅ Børnetalsmand rystet over tilsynsrapport

Han placerer ansvaret for den grove kritik fra Selvstyrets tilsynsenhed i kommunens forvaltning og ikke hos politikerne.

Selvstyrets tilsynsenhed kalder blandt andet kommunens forvaltning på børne- og ungeområdet i Nuuk for mangelfuld og uforsvarlig.

- Det er et ledelsesmæssigt svigt

Ifølge Lars Møller Sørensen er der tale om et ledelsesmæssigt svigt i kommunen:

- De tilbagemeldinger og informationer, der er kommet op af systemet, har gået på at det begyndte at virke og at der skete fremskridt. Så kan man sige, at det er naivt af sådan nogen som mig at tro på det.

I 2014 gennemførte kommunen en revision af forvaltningen, og i den forbindelse gennemførte man en række tiltag, der skulle forbedre ledelsen på området.

LÆS OGSÅ Sermersooqs samarbejde med politiet er 'helt uforsvarligt'

Men det har altså ikke virket efter hensigten.

Lars Møller Søren fortæller, at kommunen efter kommunalvalget i april har ændret strukturen, og at det skal forbedre forholdene for de socialt udsatte børn i kommunen.

Ledelsen styrkes

Tidligere havde området én fagchef:

- Nu får vi en direktør, vi får en stabschef og to fagchefer, siger Lars Møller Sørensen.

LÆS OGSÅ Kritiseret område har fået tilført 90 millioner kroner

Ifølge kommunaldirektøren er det altså ikke ressourcer, der mangler - men god ledelse. Det flugter med konklusionen i tilsynets rapport:

- Der mangler ledelse og egen kontrol, og derfor bliver arbejdet usystematisk, individuelt og uden den nødvendige styring af sagsforløbet, skriver tilsynet.

Formand for Kommuneqarfik Sermersooqs udvalg for børn og familie Uju Petersen (IA) er skuffet over forholdene i forvaltningen:

- Men vi vil anstrenge os for at få området på ret køl, sådan som det står i kommunalbestyrelsens koalitionsaftale.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt