BILLEDER Stilheden var larmende ved demonstration for børn

Børnene - Vores Ansvar. Det var det altoverskyggende budskab ved dagens demonstration i Nuuk, da mere end 150 borgere var mødt op for at vise deres utilfredshed med Kommuneqarfik Sermersooq.

Stilheden var larmende. Det er en kliche, der bliver brugt for ofte. Men udtrykket gjorde sig i sandhed gældende tirsdag eftermiddag, da en større folkemængde var mødt op foran rådhuset i Nuuk.

De ville vise deres utilfredshed med, at Kommuneqarfik Sermersooq har svigtet udsatte børn og unge i kommunen. Det blev dokumenteret i en rapport fra Tilsynsenheden i sidste uge. Tirsdag mødtes kommunalbestyrelsen for første gang, siden rapporten blev offentliggjort.

De fremmødte viste deres protest ved at være stille, så selv snoren på flagstangen foran kommunebygningen overdøvede de mere end 150 personer, der stod med citater fra Tilsynsenhedens rapport og de grønlandske medier på skilte.

LÆS OGSÅ Ansvarsfordelingen skal være klar

Arrangørerne forklarer det tavse oprør med, at stilheden omkring svigt af børn har varet for længe. Demonstrationens stilhed skal afløses af handling, var budskabet.

De fleste af kommunalbestyrelsens medlemmer var mødt op til demonstrationen, som de gik igennem med borgmester Asii Chemnitz Narup i spidsen.

Alvoren var tydelig i ansigterne på kommunens politikere, der bevægede sig stille forbi de fremmødte borgere. Det blev blot til enkelte hej og nik, mens de læste skriften på de skilte, som mange holdt foran sig.

LÆS OGSÅ Bedre ledelse skal sikre bedre vilkår for udsatte børn

Kommunalbestyrelsens medlemmer afsluttede demonstrationen ved at stå samlet - på tværs af partiskel - foran de fremmødte, tavse demonstranter, inden de gik ind i byrådssalen for at indlede deres møde i kommunalbestyrelsen.

Politikerne blev sunget ind til deres møde til tonerne af sangen Pilluaqaagut, der blev sunget sagte, inden protesterne igen spredte sig ud i den solbeskinnede hovedstad. 

Nivi Heilmann er en af arrangørerne bag demonstrationen. Hun er glad for, at så mange valgte at møde op, selvom det var midt i arbejdstiden for mange.

- Det er rigtig, rigtig dejligt. Jeg er rørt over, at så mange er mødt op, siger hun til KNR.

LÆS OGSÅ Børnetalsmand rystet over tilsynsrapport

 

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt