TILSYN Bedre ledelse skal sikre bedre vilkår for udsatte børn

Ledelsen af socialområdet i Kommuneqarfik Sermersooq har ikke været god nok. Og det skal laves om, for det er en vigtig del af løsningen for at rette op på socialområdet, siger borgmester Asii Chemnitz Narup.
Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq
12. juni 2017 11:06

Onsdag kom det frem, at en rapport fra Tilsynsenheden retter en hård kritik mod socialområdet i Kommuneqarfik Sermersooq.

Blandt andet konkluderer rapporten, at udsatte børn i Nuuk udsættes for omsorgssvigt af kommunen. I Qanorooq fredag aften placerede borgmester Asii Chemnitz Narup ansvaret hos forvaltningens ledelse.

 - Den administrative ledelse har åbenbart været mangelfuld. Man kan kalde det et omsorgssvigt at vores medarbejdere, hvilket tilsynsrapporten også tyder på. Og derfor er det også så vigtigt at rette fokus på netop det område. For hvis medarbejderne kan få en bedre ledelse, så vil det betyde, at de kan lave meget bedre arbejde for børnene, sagde hun.

Også kommunens konstituerede kommunaldirektør placerede torsdag ansvaret for problemerne hos forvaltningens ledelse.

Kommunen er nu ved at læse rapportens anbefalinger og forventer at have løsningsforslag klar til når Familie- og børneudvalget mødes den 9. august.

Desuden skal medarbejderne aflægge rapport til borgmesteren hver tredje måned om hvor langt man er med at rette op på problemerne.

LÆS OGSÅ Børnetalsmand rystet over tilsynsrapport

Asii Chemnitz Narup forventer, at det vil tage ca to år at få løst problemerne.

LÆS OGSÅ Uforsvarligt socialtilsyn i Sermersooq