TILSYN Ansvarsfordelingen skal være klar

I sidste uge rettede tilsynsenheden en sønderlemmende kritik af Kommuneqarfik Sermersooqs forvaltning på børneområdet. Naalakkersuisoq Sara Olsvig vil sikre, at der ikke er tvivl om, hvem der har ansvaret for hvad ude i kommunernes forvaltning.
Foto © : KNR
Skrevet af Jonas Fievé
13. juni 2017 13:10

En af konklusionerne i rapporten fra tilsynsenheden under Departementet for Sociale Anliggender var, at udsatte børn i Nuuk er ofre for et 'omsorgssvigt' fra kommunen.

Og hovedstadskommunen er ikke den eneste kommune, som har fået kritik af tilsynsenheden. Tilbage i februar var det Qeqqata Kommunia, der stod for skud, og før det har både Kommune Kujalleq og Qaasuitsup Kommunia modtaget kritik.

LÆS OGSÅ Børnetalsmand rystet over tilsynsrapport

Ifølge Sara Olsvig er det derfor klart, at kommunerne har problemer på socialområdet.

- Derfor lagde vi penge til at skabe en socialstyrelse, og så har vi anstrengt for at få den nye lov om støtte til børn igennem, som blev vedtaget af Inatsisartut, sagde naalakkersuisoq for sociale anliggender i går i Qanorooq.

Loven blev vedtaget for lidt under en uge siden, og Sara Olsvig glæder sig til, at arbejdet med at hjælpe kommunerne kan begynde.

På spørgsmålet om, hvordan hun vil sikre, at den nye lov så bliver overholdt af kommunerene, siger hun:

 - Ved siden af lovarbejdet har vi arbejdet for at forberede fire bekendtgørelser, der fuldstændig skal klargøre, hvem der har hvilket ansvar og hvornår, sagde naalakkersuisoq for sociale anliggender, Sara Olsvig.

LÆS OGSÅ Uforsvarligt socialtilsyn i Sermersooq