Foto: KNR

TILSYN Ansvarsfordelingen skal være klar

I sidste uge rettede tilsynsenheden en sønderlemmende kritik af Kommuneqarfik Sermersooqs forvaltning på børneområdet. Naalakkersuisoq Sara Olsvig vil sikre, at der ikke er tvivl om, hvem der har ansvaret for hvad ude i kommunernes forvaltning.

En af konklusionerne i rapporten fra tilsynsenheden under Departementet for Sociale Anliggender var, at udsatte børn i Nuuk er ofre for et 'omsorgssvigt' fra kommunen.

Og hovedstadskommunen er ikke den eneste kommune, som har fået kritik af tilsynsenheden. Tilbage i februar var det Qeqqata Kommunia, der stod for skud, og før det har både Kommune Kujalleq og Qaasuitsup Kommunia modtaget kritik.

LÆS OGSÅ Børnetalsmand rystet over tilsynsrapport

Ifølge Sara Olsvig er det derfor klart, at kommunerne har problemer på socialområdet.

- Derfor lagde vi penge til at skabe en socialstyrelse, og så har vi anstrengt for at få den nye lov om støtte til børn igennem, som blev vedtaget af Inatsisartut, sagde naalakkersuisoq for sociale anliggender i går i Qanorooq.

Loven blev vedtaget for lidt under en uge siden, og Sara Olsvig glæder sig til, at arbejdet med at hjælpe kommunerne kan begynde.

På spørgsmålet om, hvordan hun vil sikre, at den nye lov så bliver overholdt af kommunerene, siger hun:

 - Ved siden af lovarbejdet har vi arbejdet for at forberede fire bekendtgørelser, der fuldstændig skal klargøre, hvem der har hvilket ansvar og hvornår, sagde naalakkersuisoq for sociale anliggender, Sara Olsvig.

LÆS OGSÅ Uforsvarligt socialtilsyn i Sermersooq

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt