Forvaltning Vi har forbedret forhold på elevhjem

Forvaltningschef i Kujalleq tager til genmæle overfor forstanderen på kommunens elevhjem i Nanortalik. Han understreger, at forvaltningen har gennemført forbedringer for hjemmet.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
22. marts 2017 09:55

Forvaltningen i Kommune Kujalleq arbejder løbende på at forbedre forholdene på kommunens elevhjem.

Det skriver forvaltningen i en pressemeddelelse på baggrund af, at forstanderen på kommunens elevhjem i Nanortalik har efterlyst flere medarbejdere til at støtte eleverne.

- Vi er altid interesseret i at lave yderligere forbedringer, men vi har allerede har gennemført flere forbedringer for elevhjemmet i Nanortalik, siger forvaltningschef for Børn og Kulturområdet i Kommune Kujalleq, Jens Korneliussen, til KNR.

LÆS OGSÅ Elevhjem i Kujalleq råber om hjælp

I et interview til KNR efterlyste forstanderen på elevhjemmet, Oline Augustinussen, flere medarbejdere for at imødekomme elevernes behov. Der bor 24 børn på elevhjemmet, hvor nogle har sociale problemer og andre har særlige behov på grund af af handicaps.

Forvaltningschef: Vi har fjernet administrative opgaver

Til det skriver Jens Korneliussen:

- Der er til elever, der har problemer i rygsækken, givet mulighed til alle tider af døgnet at henvende sig til bestemte sagsbehandlere i socialforvaltningen. Denne mulighed benyttes ofte, skriver Jens Korneliussen.

Han fremhæver også, at forvaltningen har fjernet en række administrative opgaver fra elevhjemmet, for at de ansatte bedre kan koncentrere sig om børnene.

LÆS OGSÅ Elevhjem i Kujalleq bør styrkes

Ifølge forvaltningschefen er normeringen på elevhjemmet den samme som på flere elevhjem i andre kommuner. Han gør i den forbindelse opmærksom på, at der udover de fem medarbejdere, der arbejder med børnene, også er ansat fem medarbejdere til praktiske opgaver på elevhjemmet.

I interviewet fortæller Oline Augustinussen, at kun to af medarbejderne er faglærte pædagoger. Jens Korneliussen er enig i, at det ville være bedre med mere uddannet arbejdskraft, men ifølge forvaltningschefen skyldes det manglende faglærte ansøgere, når stillingerne slås op.

LÆS OGSÅ Børn har det svært i Kujalleq