Venstre beklager ministers 'grønlænder'-udtalelse

Venstres gruppeformand, Søren Gade, beklager nu skatteminister Karsten Lauritzens udtalelser om Aleqa Hammond på vegne af Venstre.
Foto © : Siumut
13. januar 2017 12:51

Ved en nytårskur i Lemvig udtalte skatteminister Karsten Lauritzen fra Venstre, at regeringen havde 'købt en grønlænder', som han udtrykte det.

Med henvisning til regeringens aftale med løsgænger Aleqa Hammond om, at hun i december blev udnævnt som formand for Grønlandsudvalget. Til gengæld lovede hun ikke at bringe den borgerlige regering i mindretal i Folketinget.

Ministerens udtalelse blev både kritiseret og beklaget, og nu kommer så en officiel beklagelse fra partiet Venstre.

- Jeg vil gerne på vegne af Venstres folketingsgruppe beklage den udtalelse, som Karsten Lauritzen kom med ved en nytårskur tidligere på ugen. Det er ikke en ordentlig måde at omtale hverken Aleqa Hammond, det grønlandske folk eller nogen andre på, skriver Venstres gruppeformand Søren Gade i en mail til KNR.

LÆS OGSÅ Aleqa Hammond deler privat undskyldning fra minister

- Jeg ved, at Karsten Lauritzen også er rigtig ked af sin udtalelse og har mødtes med Aleqa Hammond for at undskylde personligt. Vi håber, at vi nu kan se fremad og fortsætte det gode og tillidsfulde samarbejde med Aleqa Hammond, skriver Søren Gade.

Foto © : Steen Brogaard/Folketinget
Karsten Lauritzen