Aleqa Hammond deler privat undskyldning fra minister

Aleqa Hammond har delt en beklagelse fra den danske skatteminister, der onsdag har været i vælten efter en udtalelse om netop Aleqa Hammond.
Aleqa Hammond
Aleqa Hammond Foto © : Helle Nørrelund/KNR
Skrevet af Kenneth Elkjær
11. januar 2017 15:59

Tirsdag aften kunne Dagbladet Holstebro Struer bringe en artikel med udtalelser fra Venstres skatteminister Karsten Lauritzen.

- Vi har sikret os stemme 91 ved at købe en grønlænder. Et af de grønlandske mandater har vi gjort til formand for Grønlandsudvalget mod, at hun så ikke stemmer mod regeringen i afgørende spørgsmål. Så må vi bare håbe, der ikke er nogen, der byder mere på et tidspunkt.

LÆS OGSÅ Vi har købt en grønlænder

Citatet leverede han ved Venstres nytårskur i Lemvig på den jyske vestkyst. Udtalelsen har mødt massiv kritik, blandt andet fra Aleqa Hammond, der er folketingskollega med Karsten Lauritzen. Og det har fået skatteministeren til at beklage overfor danske medier og i en SMS til den grønlandske politiker. Beskeden til Aleqa Hammond har hun selv delt på Facebook.

Her skriver han blandt andet, at udtalelserne fandt sted på et lukket møde, hvor han ikke var klar over, at der var journalister til stede.

- Kære Aleqa. Jeg har prøvet og ringe dig op, for personligt at beklage min formulering i Lemvig Dagblad, om vores aftale med dig om ikke at vælte regeringen. Det er sagt på et lukket møde, i en meget mutter forsamling og stemning og jeg anede ikke at der var journalister til stede. Jeg vil gerne beklage og undskylde det overfor dig og du må gerne ringe til mig. Bh Karsten Lauritzen, skriver han.

Aleqa Hammond skriver til slut, at hun ser frem til at modtage undskyldningen ansigt til ansigt. Overfor KNR ønsker hun ikke at uddybe. Hun henviser til sin Facebookside.

Foto © : Facebook

Løsgænger Aleqa Hammond blev i december valgt som formand for Grønlandsudvalget i Folketinget. Posten fik hun af Venstre, fordi hun garanterede, at hun ikke ville vælte regeringen. Det medførte, at hun blev smidt ud af det røde valgforbund i Folketinget, som hun havde været en del af hidtil.

Skatteministeriet bekræfter ordlyden i beskeden.