Vaccinedoser fra AstraZeneca er ankommet til Danmark

24.000 vaccinedoser fra AstraZeneca er ankommet til Danmark, og flere er på vej. Nu skal der lægges en langsigtet plan for, hvordan leverancerne til Grønland skal foregå.
Vaccinen fra AstraZeneca er den tredje i rækken af vacciner mod coronavirus, som Danmark tager i brug.  Foto © : Ben Stansall/AFP/Ritzau Scanpix
07. februar 2021 18:52

De første vaccinedoser fra AstraZeneca er ankommet til Danmark. Det drejer sig i første omgang om 24.000 doser.

Det fortæller Henrik Ullum, direktør i Statens Serum Institut (SSI), til Ritzau.

Doserne vil mandag blive sendt ud til landets fem regioner.

Vaccinen fra AstraZeneca er den tredje i rækken af vacciner mod coronavirus, som Danmark tager i brug. 

- Det er rigtig dejligt, at vi nu har den tredje vaccine klar til brug, for jo flere vi får immuniseret, jo færre vil blive smittet og syge af den her infektion. Det gør vores håndtering af epidemien meget lettere, siger Henrik Ullum.

Langsigtet strategi på vej

Grønland har indtil videre modtaget fire leverancer med vaccine fra Danmark. Alle fire leverancer har været covid-19-vaccinen fra Pfizer og Biontech.

Landslæge Henrik L. Hansen oplyser til KNR, at han i den kommende uge skal holde møde med Sundhedsstyrelsen i Danmark og de færøske myndigheder om den langsigtede strategi for levering af vacciner til Grønland.

LÆS OGSÅ Oxford: AstraZenecas vaccine virker mod britisk variant

Der er allerede planlagt flere leverancer med vaccinedoser fra AstraZeneca til Danmark.

For eksempel står Statens Serum Institut til at modtage hele 100.000 doser vaccine fra AstraZeneca i uge 9. Det bliver første gang, at Danmark modtager en så stor vaccineleverance.