Fransk medie: Unge fra Tasiilaq laver teater om selvmord

Det franske medie France 24 har fulgt unge fra Tasiilaq i deres forsøg på at bryde tavsheden om et at byens store problemer - selvmord blandt unge. Se videoen fra det franske medie i artiklen her.
08. januar 2019 06:47

Unge fra Tasiilaq gjorde i maj et forsøg på at bryde tavsheden om alkohol, seksuelle krænkelser og selvmord i den østgrønlandske by.

Det franske medie France 24 besøgte i maj byen og fulgte de unges arbejde.

LÆS OGSÅ Unge i Tasiilaq vil bryde tavsheden ved brug af skuespil

På initiativ fra en af de unge Eino Taunajik samledes en række unge i en teatergruppe med formålet at fortælle deres historie.

- Unge mennesker har mange problemer i deres liv og de kan ikke sige noget. Så jeg besluttede at hjælpe de andre unge. Og derfor startede jeg dette. De fortæller deres livshistorier og man ser dem græde, og de fortæller om deres problemer, forklarer Eino Taunajik til France 24.

LÆS OGSÅ Situationen for udsatte børn og unge i Tasiilaq er katastrofal

- Jeg troede jeg ville gå i opløsning, da jeg hørte hvad min bror havde gjort (begået selvmord red.), fordi det efterlod mig helt alene. Det var forfærdeligt. Jeg var utrøstelig. Det var godt jeg fandt støtte her (teatergruppe red.), siger Joelsine Imaka.

I et indslag fra det franske medie møder man blandt andre initiativtageren Eino Taunajik, flere af de unge fra teatergruppen og ser nogle af reaktionerne på de unges forestilling.

Her kan du se indslaget fra France 24 (på engelsk).