Ukaleq Slettemark blev verdensmester: I går hyldede borgmesteren hende

VM-guld i skiskydning er en inspiration for grønlandske unge, sagde borgmester Charlotte Ludvigsen under en reception for Ukaleq Slettemark i går.

Der var blomster, ros og gaver til den 17-årige skiskytte Ukaleq Slettemark, da hun onsdag blev hyldet til en reception hos Kommuneqarfik Sermersooq.

- Det er virkelig stort, hvad Ukaleq har opnået. Det er ikke hver dag, at grønlændere bliver verdensmestre, så det synes jeg er en god grund til at fejre et så stort talent som hende, siger borgmester Charlotte Ludvigsen (IA).

Receptionen er en anerkendelse af skiskyttens VM-sejr for et halvt år siden ved ungdomsverdensmesterskaberne i skiskydning i Slovakiet 27. januar.

LÆS OGSÅ Ukaleq Slettemark vinder VM-guld

Med en vanvittig fart på skiene og 20 fuldtræffere vandt Ukaleq Slettemark den individuelle konkurrence og fik dermed Grønlands første VM-guld nogensinde.

Stort talent og stor inspiration for unge

27. januar vandt Ukaleq Slettemark guld i den individuelle konkurrence ved ungdomsverdensmesterskaber i skiskydning i Slovakiet. Foto: Grønlands Biathlonforbund.

I sin tale kaldte borgmesteren Ukaleq Slettemark for et ekstraordinært talent. Det mod, hun udviser, og den inspiration, som hun er for landets unge, er uvurderlig, sagde Charlotte Ludvigsen.

- Du viser landets unge, at det altid kan betale sig at kæmpe for sit liv og sine mål.

Hovedpersonen selv er meget glad for anerkendelsen og opmærksomheden om hendes præstation.

Ukaleq håber på udvikling af skiskydning i Grønland

- Jeg synes, at det er rigtig godt og dejligt, at de sætter pris på det. Jeg vil jo altid selv vide, hvor stor præstationen er, fordi jeg ved, hvor meget jeg har lagt i det. Men det giver selvfølgelig noget ekstra, at der også er andre, der har lagt mærke til det, siger Ukaleq Slettemark.

- Jeg håber, at det kommer til at udvikle idrætten, at der er flere, der bliver interesseret i skiskydning og langrend, at der er andre, der bliver inspireret af det, siger hun.

Også afgående direktør for Grønlands Idrætsforbund, Carsten Olsen, Elitesport Greenland og Ukaleqs egen træner og mor, Uiloq Slettemark, sagde et par ord.

LÆS OGSÅ Det var meget meget stort

Uiloq Slettemark fortalte blandt andet, at det er en stor udfordring med skiskydning i Grønland, fordi der hverken er træningsmiljø eller træningsforhold. Samtidig understregede hun, hvor stor en præstation, det har været for hendes datter at vinde VM-titlen.

Næste sæson skal være mindst ligeså god

Lige nu står programmet for den unge skiskytte på ferie i Nuuk og rensdyrjagt. Men i midten af august går turen tilbage til Geilo i Norge, hvor hun skal begynde i 3. g på gymnasiet og for alvor begynde træningen frem mod den kommende sæson.

Og selvom VM-titlen er i hus, så er der nye mål klar.

- Jeg vil i hvert fald gøre det mindst lige så godt som i år. Jeg vil prøve at holde mig frisk og ikke blive syg. Og så er der IBU Junior Cup, der skal jeg også være mindst lige så god, og så vil jeg også prøve nogle senior cups.

Ukaleq Slettemarks bedste placering ved IBU Junior Cup er en 10. plads, og det er blandt andet den, hun gerne vil forbedre.

 

 

Ukaleq Slettemark

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt