Ukaleq fik god start i IBU-Cup

Den 19-årige skiskytte Ukaleq Slettemark er i Tyskland, hvor hun deltager i seniorernes konkurrence IBU-Cup.
Ukaleq Slettemark januar 2021
Ukaleq Slettemark stiller op igen til konkurrence onsdag i den tyske skisportsby Arber Foto © : Greenland Biathlon
Skrevet af Noah Mølgaard
19. januar 2021 09:30

Få centimeter og millimeter kan gøre en stor forskel mellem to løb i skiskydning.

Det måtte Ukaleq Slettemark sande i weekenden, hvor hun deltog i sprint på 7,5 kilometer med to skydninger i Arber i Tyskland.

Hun skød fejlfrit i hele løbet i torsdags og sluttede på en flot 16. plads.

IBU CUP

IBU Cup arrangeres af det internationale forbund for skiskydning.

Konkurrencer i IBU Cup har deltagere, der gør sig klar til at rykke ind i World Cup, der er en konkurrence for verdenseliten.

Hun var atter på løjpen med sin riffel i lørdags, hvor der igen var konkurrence i sprint på 7,5 kilometer. Der missede Ukaleq Slettemark tre gange og måtte nøjes med en placering som nummer 75 ud af 132 deltagere.

Men det var især den første konkurrence, der gjorde indtryk, hvor russere gjorde rent bord i top-tre.

Ukaleq Slettemark har som den eneste på Norges U-23 landshold, som hun træner med, kvalificeret sig til løbet.

Ungdoms VM

Den bedste norske jente i løbet sluttede på en 23. plads på en dag, hvor skydningen blev udfordret af vind og sne.

- Jeg er virkelig tilfreds med min årsdebut i IBU-cup og særligt skydningen. Jeg tog mig lidt længere tid på skydeseriene for at beregne vinden, og det kunde godt betale sig, siger Ukaleq Slettemark om konkurrencen torsdag 14. januar.

Ungdomskonkurrencer i international skiskydning er foreløbig udsat. Derfor deltager Ukaleq Slettemark i seniorkonkurrencer, der giver gode erfaringer i bagagen.

- Det er fantastisk, at jeg allerede nu i denne sæson både har fået prøvet World Cup og IBU Cup siden IBU Junior Cup, som jeg ellers "hører til", er aflyst i denne sæson, siger Ukaleq Slettemark.

Hun skal deltage i VM i skiskydning for U-23 i slutningen af februar.

Hun stiller igen op til start i IBU-Cup i morgen onsdag i Arber, hvor der bliver løbet 12,5 kilometer med fire skydninger.