Selvfølgelig vil folk ikke betale tusindvis af kroner for at sidde inde på et hotelværelse og kukkelure, siger Arne Niemann, der er formand for Tuistrådet i Ilulissat.Foto: Brønlund Ole

Turistråd i Ilulissat: Ingen gider starte ferien med hjemmekarantæne

Hos Turistrådet i Ilulissat får dagens melding om genåbning 15. juni en lunken modtagelse.

Den 15. juni træder Grønland ind i første fase af den gradvise genåbning af landet. Men den plan som politikerne præsenterede mandag, imponerer ikke Turistrådet i Ilulissat synderligt. 

Her har byens turistselskaber længe været bekymrede over, hvornår turister igen kan rejse til Grønland. 

Og selv om der nu er sat en dato på første fase af genåbningen, betyder det ikke, at turister frit kan rejse til Grønland fra den 15. juni.  

Rejsende skal nemlig være testet negative før afgang fra for eksempel Danmark, og så skal de testes igen på femtedagen efter ankomst. 

LÆS OGSÅ Dato er endelig klar: 15. juni åbner Grønland igen

De skal desuden i karantæne fra ankomst og frem til, at der er et negativt testresultat.

Og sådan er der formentlig ikke mange turister, der gider starte deres ophold, vurderer Arne Niemann, der er formand for Tuistrådet i Ilulissat.

- Selvfølgelig vil folk ikke betale tusindvis af kroner for at sidde inde på et hotelværelse og kukkelure. Den side af sagen vil i hvert fald betyde, at jeg er sikker på, at der ikke vil komme nogen herop, for hvem vil sidde isoleret i fem dage? Det er der jo ingen, der vil, siger han.  

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut og Air Greenland: Nu kan billige flybilletter refunderes

Selv selv om turistformanden er tilfreds med, at der nu er sat dato på, hvornår første fase af genåbningen kan begynde, havde han håbet, det ville ske tidligere.

- Vi kan ikke se nogen grund til, at det ikke kunne være fra den 1. juni. Vi forstår ikke rigtigt, hvorfor man skal trække det til den 15. juni, siger han.  

Ifølge Arne Niemann er Ilulissat en af de få kommuner, der lever af turister. Derfor rammer restriktionerne særlig hårdt netop her.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt