Naalakkersuisut og Air Greenland: Nu kan billige flybilletter refunderes 

Air Greenland og Selvstyret er blevet enige om, at de såkaldt billige flybilletter alligevel skal kunne refunderes.
air greenland
Mange har ikke længere ønsker om at foretage de rejser, de har haft planer om til Danmark og udlandet, da der er risiko for at blive smittet. Jeg vil i den forbindelse takke Air Greenland for at lytte til borgerne, siger naalakkersuisoq Karl Frederik Danielsen. Foto © : KNR, Anton Gundersen Lihn
Skrevet af Christine Hyldal
18. maj 2020 16:41

Rettelse: I artiklen har vi tidligere citeret naalakkersuisoq Karl Frederik Danielsen for, at selvstyret ville dække et eventuelt underskud i forbindelse med, at Air Greenland refunderer billige billetter. Det er ikke korrekt. 
Air Greenland dækker selv udgifterne i den forbindelse.

Fra på fredag 22. maj kan du få refunderet din billige flybillet hos Air Greenland. Du kan også vælge at få ombooket din rejse, selv om du har købt de billige billetter. 

Det betyder, at restriktive atlantbilletter med rejseperiode fra 1. juni til og med 31. august kan refunderes eller ændres til en anden dato på samme strækning. 

Rejsetidspunktet vil kunne ændres frem til den 30. november i år.

Disse billetter kan nu refunderes eller ombookes:
 

  • Takussbilletter. 
  • Restriktive billetter. 

Sådan er meldingen fra Karl Frederik Danielsen (S), der er naalakkersuisoq for infrastruktur, og Air Greenland.

LÆS OGSÅ Selvstyret og Air Greenland har diskuteret refusion af billige billetter

Dermed kan alle dem, der har købt de billigst mulige flybilletter hos landets nationale flyselskab nu få pengene tilbage for de billetter, de har købt til sommerferien. De kan også booke dem om, hvis de er nervøse for at rejse til Danmark eller andre lande.

Det har Air Greenland ellers nægtet indtil nu.

Brugt 10.000 kroner på takuss-billetter 

I løbet af de seneste par uger har knr.gl bragt flere historier om kunder, der har brugt 10.000 kroner på flybilletter. De var blevet nervøse for at rejse, men Air Greenland holdt sig til de gældende regler om ingen refusion af billige billetter – for sådan er reglerne. Også selv om billetterne var købt før coronakrisen. 

Men nu blæser der altså nye vinde over de billige billetter. 

- Vi er blevet enige med Air Greenland om, at man kan udskyde (sin rejse, red.) og få refunderet sine penge. Man skal henvende sig hos Air Greenland. Og disse ting vil være klar fredag den 22. maj, siger Karl Frederik Danielsen til KNR.

Jeg vil i den forbindelse takke Air Greenland for at lytte til borgerne, siger naalakkersuisoq Karl Frederik Danielsen.

- Mange borgere har en frygt. De har ikke længere ønsker om at foretage de rejser, de har haft planer om til Danmark og udlandet, da der er risiko for at blive smittet. Jeg vil i den forbindelse takke Air Greenland for at lytte til borgerne, lyder det fra Karl Frederik Danielsen.

LÆS OGSÅ Billige flybilletter kan ikke refunderes: Mariia er skide irriteret

Fra Air Greenland lyder de samme toner:

- Vi gør det på grund af den helt særlige situation, som vores kunder står i i forbindelse med Covid-19, lyder det mandag eftermiddag fra Air Greenland. 

- Vi ser mange, der på grund af Covid-19, nu står i en svær situation, og det har vi fuld forståelse for. Derfor er jeg glad for, at vi har indgået en aftale med Selvstyret om fortsat atlantbeflyvning, siger flyselskabets administrerende direktør, Jacob Nitter.

Som det ser ud nu, bliver landets grænser åbnet 1. juni. Det er for kort tid siden blevet muligt igen at rejse ud af Grønland, men det kræver en tilladelse fra Selvstyret at rejse ind i landet igen lige nu.

Fra 1. juni vil der som minimum være tre ugentlige afgange på atlantruten, tirsdag, torsdag og fredag, oplyser Air Greenland, der altså regner med at kunne sende passagerer afsted til Danmark igen fra 1. juni.

LÆS OGSÅ Under een procent smittet i Danmark: Genåbning kan ske hurtigt, mener politikere

I sidste uge ville formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen (S), ikke sætte en dato på en hel genåbning af Grønland. Det skal diskuteres i Inatsisartut først, sagde han. Det gør politikerne i morgen tirsdag.

  • Ved ændring af restriktive atlantbilletter vil kunden have mulighed for at ændre til de nye og mere fleksible billettyper, ”Standard” og ”Premium”.
  • Der vil ikke blive opkrævet et gebyr i forbindelse med ændringer. Hvis man har købt en billig billet og gerne vil opgradere den til en dyrere, skal man først have den billige billet refunderet - og derefter skal man købe den dyrere billet til normal pris. 
  • Ændringer af rejsedato er gældende for samme strækning som den oprindelige billet. Ønskes en anden strækning, skal billetten refunderes.