Publikum får ingen adgang til kampe ved U-18 GM for piger.Foto: Arne Hermann

Trods coronafrygt: GM i futsal bliver holdt alligevel

Grønlands Boldspil-Union har udsat samtlige arrangementer resten af foråret – bortset fra et stævne, der fløjtes i gang fredag.

Futsal GM for U-18 piger begynder fredag i Nuuk. Og stævnet bliver holdt til trods for, at Grønlands Idrætsforbund torsdag anbefalede, at samtlige stævner og aktiviteter i indendørs- og udendørsidræt bliver suspenderet foreløbig til udgangen af marts.

- Vi har besluttet, at holde U-18 pigernes GM i futsal, fordi deltagere udefra er ankommet. Samtlige kampe bliver afviklet uden tilskuere. Det skal også bemærkes, at der kun er et udehold, og det er I-69 fra Ilulissat, siger Lars Jørgen Petersen fra KAK, Grønlands Boldspil-Union.

LÆS OGSÅ Tre personer var ikke smittet med coronavirus

- Der er kropskontakt ved tacklinger, og samtlige spillere rører ved samme bold under kampe. Er det ikke for risikabelt?

- Det er svært at undgå kropskontakt under kampe. Der bliver også taget hensyn under turneringen. Vi har også påbudt, at spillere, trænere, dommer eller andre, der har forbindelse til deltagere, der har hoste, eller som ikke føler sig helt raske, melder afbud til kampe, siger Lars Jørgen Petersen til KNR.

God hygiejne

Aftalen om at holde GM i futsal for U-18 piger blev truffet med ledelsen af idrætshaller i Nuuk.

- Vi har givet tilladelse til afholdelse af GM på grund af den korte frist til at aflyse GM, og fordi deltagere udefra allerede er ankommet til Nuuk. Vi har også skærpet regler for hygiejne, hvor vi har sat flere beholdere med håndsprit ved indgangen og andre steder i hallen, siger direktør i Godthåbhallen Jens Kristian Berthelsen.

LÆS OGSÅ Idrætsforbund opfordrer til at suspendere alle stævner og aktiviteter

Fodboldforbundet har annulleret eller udsat samtlige stævner resten af foråret for at mindske spredning af coronavirus.

Idrætshaller bliver også lukket.

Idrætshallerne Godthåbhallen og Inussivik er lukket for de næste 14 dage – med undtagelse af U-18 pigernes GM. Ilulissat Hallen blev også lukket torsdag aften på ubestemt tid.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt