Idrætsforbund opfordrer til at suspendere alle stævner og aktiviteter

Idrætsstævner bør aflyses eller udskydes lyder en kraftig anbefaling fra Grønlands Idrætsforbund, GIF.
I en meddelelse fra idrætsorganisationen lyder anbefalingen, at stævner såvel som øvrige idrætsaktiviteter i alle forbund bliver suspenderet frem til den 31. marts med mulighed for at forlænge perioden. Arkivfoto. Foto © : KAK
13. marts 2020 10:09

Grønlands Idrætsforbund opfordrer til at alle idrætsstævner både udendørs og indendørs bliver suspenderet midlertidigt.

I en meddelelse fra idrætsorganisationen lyder anbefalingen, at stævner såvel som øvrige idrætsaktiviteter i alle forbund bliver suspenderet frem til den 31. marts med mulighed for at forlænge perioden.

LÆS OGSÅ Frygt for corona: Hundeslædevæddeløb for børn er aflyst

- Mange af disse stævner vil naturligt samle mennesker i fællesskaber, hvor man kommer hinanden ved – både i forhold til udøvere og tilskuere. Det synes at øge risikoen for smitte og dermed også for en eventuel spredning af coronavirussen, siger formand for Grønlands Idrætsforbund, Nuka Kleemann.

Futsal, hundeslæde, ski og gymnastik aflyst

Og flere af landets idrætsorganisationer har allerede tage anbefalingen til sig og melder om aflysninger af både mesterskaber og træninger.

Grønlands fodboldforbund, KAK, har således aflyst alle futsalaktiviteter til og med maj, hvilket gælder GM for både unge, som gamle, drenge og piger.

LÆS OGSÅ Nye anbefalinger: Undgå at rejse ind og ud af Grønland 

Kun U18 pigernes GM, der begynder i dag bliver afviklet, men uden tilskuere.

GM i hundeslæde for børn, der skulle være afholdt i slutningen af måneden i Uummannaq er også aflyst. Det samme er GM i Artic Sports, Arctic Circle Race og al gymnastik i Nuuk.